Ένα ερώτημα!

[ΕΠΙΣΤΟΛΗ]
Ένα περίεργο ξημέρωμα βιώσαν οι ενορίτες του Αγίου Αθανασίου της πόλης μας την ημέρα της γιορτής του Τροπαιοφόρου Αγίου Γεωργίου.

Οι καμπάνες της εκκλησίας δεν χτύπησαν για να καλέσουν τους πιστούς στην ιερή δοξολογία που βέβαια τελείται σε ολόκληρη τη χώρα και σε όλες της εκκλησίες της ορθόδοξης πίστης μας, ακατάπαυστα.
Σε λιμούς, σεισμούς καταποντισμούς, πολέμους, πρώτη η εκκλησία ανοίγει τις πόρτες της και καλεί τους πιστούς για την προς τον Ύψιστο δέηση.
Ναι! Όσο παράξενο και να ακούγεται η εκκλησία ήταν κλειστή, χωρίς προειδοποίηση και χωρίς να υπάρξει καμία απολύτως κοινοποίηση του γεγονότος τις προηγούμενες μέρες από τους αρμοδίους του Ιερού Ναού, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν κάποιοι και κάποιες, μπορεί και ανήμποροι ενορίτες, που με κόπο προσήλθαν να προσευχηθούν.
Επειδή το γεγονός προσέβαλλε το θρησκευτικό συναίσθημα των ενοριτών αλλά και κάθε πιστού της πόλης μας, η εκκλησιαστική επιτροπή που είναι η μόνη που γνωρίζει πράγματα και γεγονότα, οφείλει να δώσει απάντηση στο ερώτημα των ενοριτών.
Απάντηση που να πείθει για την αναγκαιότητα του γεγονότος και όχι μια απλή δικαιολογία.
Διαφορετικά θα είναι έκθετη στη θρησκευτική συνείδηση των πιστών της πόλης μας.
Η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, δεν είναι παρεκκλήσι, να λειτουργεί κατά το πώς επιθυμούμε.
Νιγρίτα 29/4/2014
Γ. Ταμπάκης