Αστυνομικοί του Α.Τ. Νιγρίτας μίλησαν για το Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής αγωγής

Το θέμα της κυκλοφοριακής αγωγής, είναι πολύ σημαντικό και απασχολεί την καθημερινότητά μας, την υγεία μας, την ίδια μας τη ζωή και στο οποίο συμμετέχουμε όλοι. Συμμετέχουμε ως οδηγοί, ως επιβάτες οχημάτων και ως πεζοί. Η ενσωμάτωση της Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Σχολική Παιδαγωγική σηματοδοτεί το πέρασµα σε µια άλλη κουλτούρα οδικής συμπεριφοράς την οποία και θέλουμε να αποκτήσουν τα παιδιά μας. Το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Ν.Κερδυλίων συνεργάστηκαν από κοινού και υλοποίησαν πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής. Στόχοι αυτού του προγράμματος ήταν ꞉ Να αποκτήσουν τα παιδιά κυκλοφοριακή συνείδηση και σωστή γνώση των κανόνων κυκλοφορίας για πεζούς και οδηγούς
Η δράση του προγράμματός μας, περιελάμβανε δραστηριότητες, γνωστικές, εικαστικές και παιγνιώδεις. Στα πλαίσια του προγράμματός μας καλέσαμε τους αστυνομικούς από το Αστυνομικό Τμήμα Νιγρίτας οι οποίοι ήρθαν και μίλησαν στους μαθητές μας σχετικά με το θέμα της «Κυκλοφοριακής Αγωγής». Οι μικροί μαθητές μας, παρακολούθησαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία των αστυνομικών και αποκόμισαν γνώσεις που μπορούν άμεσα να τους φανούν χρήσιμες.
Ο Υπαστυνόμος Β’ κ. Πεταλωτής Γιώργος και ο Ανθυπαστυνόμος κ. Μάνος Αθανάσιος, συζήτησαν με τα παιδιά για τους βασικούς κανόνες κυκλοφορίας πεζών και οδηγών, για τις κυριότερες πινακίδες σήμανσης και πώς να χρησιμοποιούν με ασφάλεια το ποδήλατο. Επιπλέον, αναφέρθηκαν πώς πρέπει να αντιδρούν σε έκτατες καταστάσεις και να έχουν σωστή συμπεριφορά στο δρόμο και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης, ενθάρρυναν τους μαθητές να αναλάβουν πρωτοβουλίες, ώστε να επηρεάζουν ορθά το σχολικό, οικογενειακό και κοινωνικό τους περιβάλλον σε θέματα οδικής ασφάλειας. Στο τέλος, οι αστυνομικοί εισέπραξαν ένα παρατεταμένο χειροκρότημα από τους μικρούς μαθητές μας, που τελικά αντανακλούσε στην επιτυχία της παρουσίασής τους. Σας ευχαριστούμε πολύ!

Με εκτίμηση
οι εκπαιδευτικοί

Νηπιαγωγείο
Κερδυλίων
Η Προϊσταμένη:
Παπαχαραλάμπους Στυλιανή H Νηπιαγωγός:
Κουτονίδου
Αλεξάνδρα

Δημοτικό Σχολείο Κερδυλίων:
Η Διευθύντρια:
Γιαννίδου Ολυμπία
Η εκπαιδευτικός: Γκούμα
Ανθία-Ευαγγελία