Διαδικτυακή απάτη με Γαλλικά τρακτέρ! Οι πελάτες από τις Σέρρες αγόρασαν… αέρα κοπανιστό

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, δύο περιπτώσεις εξαπάτησης σε βάρος δύο πολιτών μέσω διαδικτύου σχετικά με την πώληση γεωργικών μηχανημάτων,  κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2013.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών Γάλλων ηλικίας 25, 26 και 39 ετών, για το αδίκημα της απάτης.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με την καταγγελία αρχικά ενός 43χρονου και κατόπιν ενός 31χρονου, ότι οι τρεις υπήκοοι Γαλλίας ανήρτησαν μέσω του διαδικτύου ηλεκτρονικές αγγελίες σχετικά με την υποτιθέμενη πώληση γεωργικών μηχανημάτων από εταιρεία γαλλικών συμφερόντων, η οποία όπως διαπιστώθηκε δεν υφίσταται!

Οι δύο Σερραίοι εξαπατήθηκαν ως υποψήφιοι αγοραστές, καθώς είχαν προβεί διαδοχικά στην κατάθεση συνολικά του χρηματικού ποσού των 14.000 και 11.000 ευρώ αντίστοιχα σε τραπεζικούς λογαριασμούς των ανωτέρω, χωρίς ωστόσο να παραλάβουν τα μηχανήματα ποτέ.

Επίσης, οι τρεις αλλοδαποί κατά την επικοινωνία τους με τους υποψήφιους αγοραστές χρησιμοποιούσαν παραποιημένα στοιχεία ταυτότητας ώστε να καθίσταται δυσχερής ο εντοπισμός τους, ενώ μετά την κατάθεση των χρηματικών ποσών διέκοψαν την επικοινωνία μαζί τους.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των ανωτέρω, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.