Η 5η SEREXPO ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 25 ΕΩΣ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κάλεσε φορείς και Σωματεία να στηρίξουν τη διοργάνωση, που έχει στόχο την μέγιστη δυνατή προβολή και την ενίσχυση της εξωστρέφειάς των σερραϊκών επιχειρήσεων και την προβολή και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων

Στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Κολοκοτρώνη πρόκειται να φιλοξενηθεί η 5η Διεθνής Έκθεση SEREXRO,από τις 25 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2019,όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας κατά την διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο  Επιμελητήριο Σερρών την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019.

Οι φορείς και οι επιχειρηματίες ενημερώθηκαν και για τις τρείς εκθέσεις, αλλά όπως ήταν αναμενόμενο ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην SEREXPO. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου παρουσία νεοεκλεγέντων δημάρχων, εκπροσώπων φορέων και μελών του Επιμελητηρίου ανέφερε ότι η 5η SEREXPO θα φιλοξενηθεί στο πρώην στρατόπεδο Κολοκοτρώνη καθώς το Υπουργείο Οικονομικών, έκανε δεκτό σχετικό αίτημα του  Επιμελητηρίου και παραχωρείται η έκταση των 260 στρεμμάτων του πρώην στρατοπέδου για την φιλοξενία της Serexpo και κάλεσε φορείς και Σωματεία να στηρίξουν τη μεγάλη αυτή διοργάνωση, που έχει στόχο την μέγιστη δυνατή προβολή και την ενίσχυση της εξωστρέφειάς των σερραϊκών επιχειρήσεων και την προβολή και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων.

«Η πραγματοποίηση της έκθεσης σε νέο χώρο θα είναι για όλους μας ένα μεγάλο στοίχημα. Η επιλογή του χώρου τυγχάνει της γενικότερης αποδοχής και στόχο έχει την προσέγγιση επισκεπτών εκτός νομού Σερρών αλλά και από τις Βαλκανικές χώρες»,  τόνισε ο κ. Μέγκλας ζητώντας την βοήθεια των δημάρχων και των εκπροσώπων των φορέων επισημαίνοντας τις δυσκολίες ενός τέτοιου εγχειρήματος σε ένα χώρο που δίνει δυνατότητες αλλά παρέμεινε εγκαταλελειμμένος για πολλά χρόνια.

Τονίζοντας ο κ. Μέγκλας ότι όνειρο είναι η δημιουργία ενός εκθεσιακού κέντρου, ανέφερε «Μεγάλο όνειρό μας να κάνουμε ένα εκθεσιακό κέντρο και πρέπει να το κάνουμε, όλοι ενωμένοι για να έχουμε γρήγορο και θετικό αποτέελσμα», σημειώνοντας ότι « Όνειρο να μας παραχωρηθεί ο χώρος, αν έχουμε χώρο έχουμε την δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε προγράμματα και να κάνουμε εγκαταστάσεις που θα είναι για πάντα».

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου η διάρκεια της έκθεσης θα είναι μεγαλύτερη φέτος, θα ξεκινήσει την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019.

Για το νέο φιλόδοξο εγχείρημα της SEREXPO, κατέθεσαν τις απόψεις τους οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο οποίος πρότεινε την δημιουργία ενός  φορέα διαχείρισης για την SEREXPO,  Βισαλτίας, Αθανάσιος Μασλαρινός, Ηράκλειας Γιώργος Κουτσάκης και Νέας Ζίχνης  Παντελής Μπόζης και οι οποίοι δήλωσαν την συμπαράσταση τους. Τις θέσεις τους εξέφρασαν και αρκετοί επιχειρηματίες –εκθέτες, μάλιστα ορισμένοι αναφέρθηκαν σε κάποιες ατέλειες των προηγούμενων διοργανώσεων, με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου να απαντά ότι θα ληφθούν υπόψην και θα προσπαθήσουν να κάνουν το καλύτερο δυνατό ώστε να μην υπάρχουν τα προβλήματα που αναφέρθηκαν.

Οι εκπρόσωποι των Σωματείων Ηλεκτρολόγων και Υδραυλικών  δήλωσαν ότι  θα  βοηθήσουν στη διαμόρφωση του χώρου.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι περισσότεροι από τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός, Ηράκλειας Γιώργος Κουτσάκης από  Ν. Ζίχνης  Παντελής Μπόζης Επίσης συμμετείχαν επιχειρηματίες και επαγγελματίες του Νομού καθώς και εκπρόσωποι Σωματείων.