Καλό ταξίδι Μάκη…

Στις 12 Οκτωβρίου 2014 έφυγε από τη ζωή ο έγκριτος συμπολίτης μας   Μαθηματικός Ιωακείμ  Γερούκης σε ηλικία 59 ετών. Πλήθος κόσμου, συγγενείς, φίλοι, μαθητές και συμπολίτες του τον συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία.

Άνθρωπος με ελεύθερο πνεύμα, σωστή κρίση και ακέραιο χαρακτήρα,  άφησε το στίγμα του για πάντα στην εκπαίδευση της περιοχής μας  μεταλαμπαδεύοντας στις ψυχές των μαθητών του γνώσεις, ιδανικά και αξίες, ώστε να τους κάνει χρηστούς και ωφέλιμους πολίτες στην κοινωνία. Αγαπητός και προσιτός σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς υπηρέτησε με θέρμη το λειτούργημα του εκπαιδευτικού από τη θέση του Καθηγητή και του Διευθυντή. Ανάμεσα στον ίδιο και στους μαθητές του είχε καλλιεργηθεί μια αρμονική σχέση αλληλοεκτίμησης και σεβασμού.

Ο εκλιπών είχε διακριθεί στην κοινωνία της Νιγρίτας λόγω του χαρακτήρα του. Καλοσυνάτος, φιλικός, λακωνικός, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, εξυπηρετικός  και φιλότιμος όσο λίγοι άνθρωποι. Υπήρξε εργατικός στο έπακρο, συνεργαζόταν άνετα με τους συναδέλφους του και ήταν αλτρουΐστής, ενώ δεν κρατούσε κακία σε κανέναν.

Αναπαύσου εν ειρήνη αγαπημένε μας Μάκη στη γη που αγάπησες. Κι ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει και πιο ανάλαφρη η ψυχή σου στη γαλήνη του παραδείσου.

Καλό ταξίδι! Θα ζεις πάντα στη ΜΝΗΜΗ και στις καρδιές μας! Τα βήματά σου, που τα σταμάτησε η κοινή μοίρα, θα τα συνεχίσουμε εμείς, που σε φυλάμε μέσα μας ως πολύτιμο θησαυρό, που σηματοδότησε τη ζωή μας.