Μήνυμα της Δημάρχου Βισαλτίας ΑΓΝΗΣ ΔΟΥΒΙΤΣΑ για τα Χριστούγεννα 2018 και το Νέο Έτος

Φίλες και Φίλοι,
Συμπολίτες και Συμπολίτισσες,

Στο τέλος μιας ιδιαίτερα δύσκολης χρονιάς σε εθνικό αλλά και τοπικό επίπεδο οι ευχές όλων μας δεν έχουν εθιμοτυπικό χαρακτήρα, αλλά εκφράζουν τη βαθιά επιθυμία μας να μετουσιωθούν σε πράξεις, σε έργα, σε πραγματικότητα.
Οι μέρες των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους ενδυναμώνουν την προσδοκία μας για το καλύτερο. Αποτελούν μια περίοδο γιορτής, θρησκευτικής κατάνυξης και λατρείας για την άφιξη του θεανθρώπου και του Νέου έτους.
Είναι όμως και περίοδος απολογισμού και προγραμματισμού για το κλείσιμο του 2018 και το άνοιγμα του 2019 αντίστοιχα.
Κυρίως όμως θα πρέπει να είναι περίοδος ελπίδας για την κοινωνία σε μια εποχή που τα μηνύματα δείχνουν ότι τα αυτονόητα δεν είναι δεδομένα.
Θα ευχηθώ, οι γιορτές αυτές, να είναι περίοδος χαράς και ευλογίας για όλους μας, στα πλαίσια μιας πατρίδας που βγαίνει από την οικονομική «σκλαβιά».
Σ’ αυτό το πλαίσιο, μόνο υγιές κύτταρο, η οικογένεια, που συγκλονισμένη από το σοβαρό οικονομικό, ηθικό και πολλές φορές και θεσμικό σοκ, προσπαθεί να κρατηθεί ζωντανή, με πολλές απώλειες σε σχέση με το παραδοσιακό χθες. Όπως και να χει όμως είναι αυτή η οικογένεια που σφιγμένη γύρω από τον ισχυρότερό της κρίκο που λέγεται «παιδί» προσπαθεί, παλεύει, αποτελεί κυρίαρχη ελπίδα.
Ας υποδεχθούμε, κόντρα σε κάθε ψίθυρο απαξίωση της ζωής και αποδόμησης της ελπίδας, το 2019 με υγεία και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο σε μία κοινωνία που συνειδητοποιεί σκληρά καθημερινά ότι μόνο «οι αρχές, οι αξίες, η καθαρότητα, η διαφάνεια, η αξιοσύνη και η αυτοδημιουργία» στηρίζουν το εισιτήριο για μια πατρίδα που οφείλουμε να έχουμε και όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε έχοντας πάντα ως βάση μας «τον άνθρωπο, την απάντηση στην όποια ερώτηση».

Εύχομαι σε όλους
Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά
Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ
ΑΓΝΗ ΔΟΥΒΙΤΣΑ