ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΗΤΑ ΣΤΗΝ ΝΙΓΡΙΤΑ

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στον παρεκκλήσι του Αγίου Νικήτα, στην Νιγρίτα για να τιμήσει την μνήμη του, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Το βράδυ του Σαββάτου τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός στη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Νικήτα του Γότθου, στο ομώνυμο παρεκκλήσι. «Η μνήμη στον τόπο μας του Αγίου αυτού είναι οφειλετική», επισημαίνει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Κελεμπέκης,  «γιατί του χρωστούμε την διάσωση των προγόνων μας και της πόλεως μας.»

 

Άγημα εφέδρων αξιωματικών, τίμησε τον προστάτη Άγιο τους, συμμετέχοντας στην λιτάνευση της εικόνας από το παρεκκλήσι του Αγίου Νικήτα στον
Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας.

Το μέλος του Σ.Ε.Α.Ν. Σερρών Αντώνης Μπιζεργιανίδης εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, αναφερόμενος στο βίο του Αγίου και στην σημαντική θέση των εφέδρων Αξιωματικών στους Εθνικούς αγώνες αλλά και στις σύγχρονες δράσεις του συνδέσμου.

 

Στις εκδηλώσεις παρέστη ο Δήμαρχος Βισαλτίας, Αθανάσιος Μασλαρινός, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Οικονομίας, Θωμάς Μπιμπλιάς, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΠΠΠΑ, Λεωνίδας Ψαρράς και ο πρόεδρος του Δ.Σ. Σερρών Βασίλης Κατιρτζόγλου.

Πλήθος κόσμου, και φέτος, παραβρέθηκε τόσο το Σάββατο, παραμονή της εορτής, όσο και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στην τέλεση της Πανηγυρικής θείας λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας, στην καθιερωμένη ετήσια τιμή προς τον Μεγαλομάρτυρα Νικήτα, και την θαυμαστή διάσωση των Νιγριτινών αλλά και της πόλης της Νιγρίτας.