Ν. Παππάς από τις Σέρρες: «Στόχος μας είναι να φέρουμε τα δίκτυα υψηλών ταχυτήτων & στο πιο απομακρυσμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας

Tην πόλη των Σερρών επισκέπτηκε την περασμένη Τετάρτη 15 Μαρτίου ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μετά από πρόσκληση της Νομαρχιακής Επιτροπής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο των περιοδειών που διοργανώνει το κόμμα, για τον απολογισμό των δύο χρόνων κυβερνητικού έργου. Ο ίδιος μαζί με τη συνοδεία του έφτασε στις 09.25 στις Σέρρες και επισκέφτηκε το Εργοστάσιο Ζάχαρης, όπου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ε.Β.Ζ. Χρήστο Ρώσσιο, τον Διευθυντή του Εργοστασίου και τον Πρόεδρο του Σωματείου των Εργαζόμενων.
Στις δηλώσεις του ο Υπουργός επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει ξανά το εργοστάσιο, κάτι που ήταν και προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια των εκλογών για την πρώτη ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από την ίδια και που ακόμη, όμως, δεν έχει υλοποιηθεί. «Υπάρχουν δυνατότητες και το Εργοστάσιο των Σερρών να επανεκκινήσει, αν μαζευτούν οι απαραίτητες ποσότητες σε τεύτλα. Είναι μία ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί. Η χώρα μας βρίσκεται σε σημείο σταθεροποίησης και ανάκαμψης και νομίζουμε, αν αυτό γίνει κατορθωτό, θα είναι ακόμη ένα σημάδι ότι μπορούμε πραγματικά να γυρίσουμε σελίδα», είπε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για την αξιολόγηση, ο κ. Παππάς δήλωσε ότι βρισκόμαστε κοντά στην τεχνική ολοκλήρωση της συμφωνίας, αφήνοντας αιχμές και κατά της ΝΔ λέγοντας:
«Το πολιτικό πλαίσιο της συμφωνίας έχει απολύτως συμφωνηθεί και θα σας έλεγα ότι είμαστε πάρα πολύ κοντά  και στην τεχνική της ολοκλήρωση. Αυτό που θέλω να παρατηρήσω είναι το εξής: ότι το δίδαγμα από τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης είναι ότι δεν ισχύει το δόγμα των οπαδών του ναι σε όλα, ότι κατ’ ανάγκην μία καθυστέρηση θα αποβεί μοιραία ή θα φέρει χειρότερα αποτελέσματα. Θέλω να θυμίσω ότι όταν ξεκίνησε αυτή η διαπραγμάτευση, οι απαιτήσεις των ακραίων κύκλων των δανειστών ήταν για μέτρα 2% του ΑΕΠ. Τότε, που η αξιωματική αντιπολίτευση έλεγε υπογράψτε τα και στη θέση σας εμείς θα κάναμε τόσα και άλλα τόσα»Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης επισκέφτηκε την ΕΡΑ και τον Δήμαρχο Σερρών, ενώ θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, τον Πρόεδρο του ΕΒΕΣ, τις διοικήσεις του Εργατικού Κέντρου Σερρών, του Νομαρχιακού Τμήματος Σερρών της ΑΔΕΔΥ και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών και στη συνέχεια θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Στις 19.30 πραγματοποιήσε ανοιχτή πολιτική ομιλία στο Elpida Resort.
Στο Επιμελητήριο
Πλήρη φάκελο με τις προτάσεις και τα υπομνήματα για τα αναπτυξιακά θέματα του νομού, επί των οποίων το Επιμελητήριο κατά καιρούς έχει κάνει παρεμβάσεις στα αρμόδια υπουργεία, επέδωσε στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκο Παππά, ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ κ. Χρήστος Μέγκλας.
Στο υπόμνημα περιλαμβάνονται στατιστικά στοιχεία και δείκτες που έχει επεξεργαστεί το Επιμελητήριο για την κοινωνικοοικονομική κατάσταση του νομού, καθώς και φωτογραφικό υλικό και χάρτες για την τεκμηρίωση των προτάσεών του, καθώς και την παρουσίαση των δράσεών του για τη στήριξη και προβολή της τοπικής επιχειρηματικής. 
    Καλωσορίζοντας τον υπουργό, ο κ. Μέγκλας ανέφερε ότι το Επιμελητήριο, έχοντας επίγνωση του πόσo σημαντική είναι η ανάγκη για ενημέρωση που έχουν οι επιχειρηματίες, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες για να τους την εξασφαλίζει. Τόνισε μεταξύ άλλων την καθημερινή αποστολή πληροφοριακού υλικού στις επιχειρήσεις – μέλη του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και ότι υπάρχει επικοινωνία με ηλεκτρονικό τρόπο μεγάλη. Ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ και ο υπουργός συμφώνησαν και κατέληξαν στην κοινή διαπίστωση ότι η διασύνδεση του κόσμου των επιχειρήσεων με τον κόσμο της επικοινωνίας,  της γνώσης και αξιοποίησης της ψηφιακής τεχνολογίας είναι βασική προϋπόθεση για την επιχειρηματική τους πρόοδο και ανάπτυξη. «Πιστεύουμε στην συνεργασία με το υπουργείο σας για να καταστήσουμε την ψηφιακή τεχνολογία προσιτή και αξιοποιήσιμη για τα μέλη μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μέγκλας και παρότρυνε τον κ. Ν. Παππά να χρησιμοποιήσει τα Επιμελητήρια, που είναι Ν.Π.Δ.Δ.,  για την επίτευξη των στόχων που θέτει το υπουργείο του ως προς την ανάπτυξη και βελτίωση των δικτύων τηλεπικοινωνιών προς την κατεύθυνση της αύξησης της χρήσης και αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών στη χώρα μας.
    Παρουσιάζοντας αναλυτικά και εξηγώντας στον υπουργό τις θέσεις του Επιμελητηρίου ανέπτυξε τα εξής θέματα:
Την επιτυχή λειτουργία από τα Επιμελητήρια και τα στελέχη τους, του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.), το οποίο πρέπει να είναι το μοναδικό και ενιαίο μητρώο εγγραφής  κάθε είδους επιχείρησης και να μην δημιουργούνται άλλα υπο-μητρώα, διότι δεν χρειάζονται, αφού υπάρχει ήδη έτοιμη η υποδομή του Γ.Ε.ΜΗ.
Το γεγονός ότι παρά το ότι ο Ν. Σερρών ανήκει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οι πολίτες του δεν μπορούν να παρακολουθούν μέσω της Digea τους τηλεοπτικούς σταθμούς της Περιφέρειάς τους και της Θεσσαλονίκης, αλλά αυτούς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με αποτέλεσμα την έλλειψη ενημέρωσης για θέματα που τους ενδιαφέρουν από την Περιφέρεια στην οποία ανήκουν.