Ολοκληρωμένος ο αυτοκινητόδρομος Θεσσαλονίκη – Σέρρες – Προμαχώνας

Στη κυκλοφορία δόθηκε την Παρασκευή 2 Ιουνίου και ώρα 11:00, το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Θεσσαλονίκης-Σερρών-Προμαχώνα από τον ανισόπεδο κόμβο Λευκώνα μέχρι τον κόμβο Κάτω Χριστού, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της  η Εγνατία Οδός ΑΕ.
Με το συγκεκριμένο τμήμα, μήκους 5 χιλιομέτρων, ολοκληρώνεται η κατασκευή των νέων τμημάτων του κάθετου άξονα «Θεσσαλονίκης – Σερρών – Προμαχώνα», μήκους 96 χιλιομέτρων.
Το έργο
της καθέτου
Εγνατίας
Ο εν λόγω κάθετος άξονας αποτελεί το νοτιότερο τμήμα του Πανευρωπαϊκού Διαδρόμου ΙV (Βερολίνο – Πράγα – Βουδαπέστη – Σόφια – Θεσσαλονίκη) και βασική σύνδεση του οδικού δικτύου της Ελλάδας με τη Βουλγαρία. Εκ των 96 χιλιομέτρων του, τα 79 κατασκευάστηκαν και αποδόθηκαν από την «Εγνατία Οδός Α.Ε.» στην κυκλοφορία τμηματικά από το 2001 έως και σήμερα, με διατομή τετράϊχνου αυτοκινητοδρόμου, αποτελούμενη από δύο λωρίδες κυκλοφορίας και Λωρίδα ΄Εκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ), στο πλαίσιο 14 εργολαβιών, συνολικού προϋπολογισμού 465 εκατ. ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Τα υπόλοιπα 17 χλμ του κάθετου άξονα είχαν κατασκευαστεί στο παρελθόν και διαθέτουν δύο λωρίδες κυκλοφορίας χωρίς ΛΕΑ.
Προσοχή
οι οδηγοί
Κατά τη διαδικασία απόδοσης στην κυκλοφορία και κατά τη χρήση του νέου οδικού τμήματος παρακαλούνται οι οδηγοί να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις της Τροχαίας, τις σημάνσεις της οδού και τον Κ.Ο.Κ.
Το έργο ήταν να το εγκαινιάσει την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ.Σπίρτζης, όμως λογω κακοκαιρίας τα εγκαίνια δεν πραγματοποιήθηκαν.