Πυρκαγιά στη Βέργη

Συναγερμός σήμανε νωρίς το πρωί της Κυριακής στα κεντρικά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών το πρωί της Κυριακής όταν πραγματοποιήθηκε κλήση για   πυρκαγιά στην Βέργη.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση και στο σημείο έσπευσαν 5 οχήματα με 12 πυροσβέστες, ενώ σε βοηθητικό ρόλο κλήθηκαν δύο υδροφόρες των Δήμων Σερρών και Βισαλτίας.
Η πυρκαγιά έγινε αντιληπτή στις 8 το πρωί από κατοίκους της Βέργης που είδαν απειλητικούς καπνούς και πύρινες γλώσσες να ξεπηδούν από την κορυφή του κοντινού βουνού. Αμέσως στο χωριό ξέσπασε πανδαιμόνιο με τους κατοίκους να τρέχουν στο σημείο προκειμένου να βοηθήσουν όπως μπορούν στο έργο της κατάσβεσης. Η πυρκαγιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση χωρίς ευτυχώς να απειλήσει κατοικήσιμες περιοχές ή κτηνοτροφική μονάδα.
Το δύσβατο της περιοχής αλλά και η πυκνή βλάστηση κατέστησαν δύσκολη την προσέγγιση των πυροσβεστών στο χώρο, αναγκάζοντας τον Δήμο Βισαλτίας να προβεί στην επιστράτευση εκσαφικού μηχανήματος για την διάνοιξη μονοπατιού.
Οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούσαν στην περιοχή κατέστησαν αναγκαία την εναερία βοήθεια, με δύο καναντέρ από τη Θεσσαλονίκη να ρίχνονται στην μάχη κατά της πυρκαγιάς.
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο αργά το απόγευμα χάρις στις ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστών με την πυρκαγιά να καταστρέφει λιγότερα από 100 στρέμματα χορτολιβαδικής και ποώδους έκτασης, ενώ δεν βλάφτηκε η γύρω δασική έκταση.
Τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα και οι υποψίες για εμπρησμό εντείνονται αφού σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατοίκων το συγκεκριμένο σημείο είναι εξαιρετικά δυσπρόσιτο αλλά και η χρονική συγκυρία ύποπτη λόγω του καύσωνα που επικρατεί.