«Σιβηρία» η Βισαλτία με νέα χιονόπτωση και παγετό

χιονόπτωση στη Νιγρίτα

Ένα απέραντο λευκό τοπίο είναι η πόλη της Νιγρίτας από το πρωϊ της Τρίτης (10/1).

Με εξαίρεση τις κεντρικές οδικές αρτηρίες, όπου η κίνηση των οχημάτων γίνεται έστω και με δυσκολία, στις γειτονιές της πόλης και στους παράδρομους το χιόνι κυριαρχεί κι έχει καλύψει τα πάντα.

Οι πολίτες έχουν αρχίσει να δυσανασχετούν από τον αποκλεισμό που υφίστανται ειδικά, αυτοί που δεν μπορούν να πάνε στις δουλειές τους.

Οι μόνοι που χαίρονται είναι οι μαθητές που βλέπουν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές να παρατείνονται και όπως δείχνει η κατάσταση μάλλον τα σχολεία θα είναι κλειστά όλη την εβδομάδα και τα μαθήματα πιθανόν να αρχίσουν στις 16/1.

Στην πόλη της Νιγρίτας άρχισε να χιονίζει στις 7.00 το πρωί, ενώ το κρύο  παραμένει τσουχτερό και σύμφωνα με την ΕΜΥ για τις δυο προσεχείς ημέρες θα επικρατεί ψυχος σε όλο το νομό με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει από την επόμενη εβδομάδα Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονταν ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Σερρών για την αντιμετώπιση τυχον προβλημάτων, σύμφωνα με σχετικά ανακοίνωση της Π.Ε. Ήδη από το πρωί είχαν σταλεί εκχιονιστικά μηχανήματα όπου είχει κριθεί αναγκαίο, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα .

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονταν στα σημεία :

-Κορμίστα – Μονή Εικοσιφοίνισσας -Κόμβος Παλαιοκώμης – Πρώτη – Ροδολίβος- Όρια Νομού Δράμας -Θερμά- Λαγκάδι Επιπλέον ακόμη δύο μηχανήματα κάλυψαν τις περιοχές Αχλαδοχώρι-Καρυδοχώρι και Κεφαλοχώρι αντιστοίχως, ενώ κατά τις μεσημβρινές ώρες και έπειτα εκχιονιστικό μηχάνημα βρίσκεται στο δρόμο Ελαιώνα-Άνω Βροντούς. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που έχει σταλεί από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών αναμένεται ύφεση των φαινομένων μέχρι το απόγευμα.

Ωστόσο, έως τότε ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας θα βρίσκεται σε εγρήγορση ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά. Παράλληλα συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, των χιονοπτώσεων και του παγετού.

Η χιονόπτωση δεν επηρέασε την κυκλοφορία των οχημάτων καθώς η άμεση κινητοποίηση των κατά τόπους Δήμων και της τροχαίας απέτρεψε τα όποια προβλήματα, την ίδια ώρα απαραίτητη κρίθηκε η χρήση αντιολισθητικών για όσους μετακινήθηκαν από και προς τις ορεινές περιοχές του Νομού όπως η Βροντού και ο Λαϊλιάς. Τα καιρικά φαινόμενα ωστόσο εξασθένισαν σταδιακά με τις χιονοπτώσεις να σταματούν τελείως πριν το μεσημέρι. Ωστόσο την θέση του χιονιά αναμένεται να πάρουν οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός:

Η πολιτική προστασία συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να λάβουν μέτρα κατά του παγετού, να ενημερώνονται τακτικά για τις όποιες μεταβολές του καιρού μέσω της ΕΜΥ, να φέρουν πάντα στα οχήματά τους αντιολισθητικές αλυσίδες σε περίπτωση που τους χρειαστούν και η οδήγηση να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή.