Υποδεχόμαστε τις πινακίδες αυτοκινήτων «ΕΡΧ»!

Εκείνο, το πρώτο αυτοκίνητο της οικογένειας, με αριθμό κυκλοφορίας «ΚΡ 4027», μας πολυταξίδεψε και το αγαπήσαμε πολύ. Το «ΚΡ» έδωσε την άδεια σε μια σειρά αυτοκινήτων να κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Ελλάδας και να αφήσουν το «αποτύπωμά» τους ως χαρακτηριστικό του Νομού Σερρών.
Τα χρόνια πέρασαν και η ευημερία που «αγκάλιαζε» τους Έλληνες έφερε την αλλαγή και στα οχήματα. Γρήγορα το «ΚΡ», ως διακριτικό, ξεπεράστηκε και έδωσε τη θέση του στα «ΕΡΑ», «ΕΡΒ», «ΕΡΕ», «ΕΡΖ», «ΕΡΚ», «ΕΡΜ», «ΕΡΝ», μέχρι που ήρθε το «ΕΡΤ» για να κρατήσει για αρκετά χρόνια τη σειρά ακίνητη, κυρίως λόγω κρίσης.
Στο διάστημα όλων αυτών των χρόνων αυτοκίνητα παλιάς τεχνολογίας αντικαταστάθηκαν με σύγχρονα, οι οικογένειες, σχεδόν όλες, απέκτησαν και δεύτερο αυτοκίνητο, οι θέσεις parking έγιναν δυσεύρετες, οι δρόμοι χαλούσαν γρηγορότερα, η αγορά αυτοκινήτου γινόταν και με δάνειο από τις τράπεζες το όνειρο του κάθε Νεοέλληνα για γκάζια και «μόστρα» γινόταν εύκολα και γρήγορα πραγματικό.

Η οικονομική κρίση έσπασε την ευημερία των Νεοελλήνων και καθήλωσε την αγορά αυτοκινήτων σε μηδενικά ποσοστά. Το διακριτικό ΕΡΤ κράτησε περισσότερο χρόνο απ’ όλα τα προηγούμενα που άλλαζαν πολύ – πολύ γρήγορα. Πρόσφατα πληροφορήθηκα ότι το «ΕΡΤ» δίνει επιτέλους τη θέση του στο «ΕΡΧ». Δεν ξέρω πόσος χρόνος θα χρειαστεί για την αλλαγή κι αυτού του διακριτικού των αριθμών κυκλοφορίας , όμως τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ. Το αυτοκίνητο είναι πλέον δύσκολο να αγοραστεί και προφανώς ακόμη πιο δύσκολο είναι να συντηρηθεί από μια οικογένεια.