¨ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ¨ Το γύρο της Ελλάδας κάνει το συγκινητικό βίντεο του ΓΕΛ Νιγρίτας

Τα παιδιά δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν! Με ένα αξιόλογο και άκρως συγκινητικό βίντεο, τα παιδιά του ΓΕΛ Νιγρίτας Σερρών στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την  6η Μαρτίου που έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ έχει τίτλο η συμμετοχή του Γενικού Λυκείου Νιγρίτας στη δράση ευαισθητοποίησης του κοινού, που πραγματοποιεί για 8η συνεχή χρονιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εν όψει της 6ης Μαρτίου, Σχολικής Ημέρας Ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμό.

Με εσωτερική δύναμη και αφοπλιστική ειλικρίνεια η ομάδα των παιδιών του ΓΕΛ Νιγρίτας Σερρών δημιούργησαν υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της υπεύθυνης καθηγήτριας κας Αργυρής Χαριστούλη η οποία μας εξήγησε πως το όλο εγχείρημα το ανέλαβαν εξ΄ ολοκλήρου τα ίδια τα παιδιά. Όπως μάλιστα μας είπε ο μαθητής Αντώνης Γκίκα, η αρχική πρόταση έγινε από την υποδιευθύντρια του σχολείου κα Χαριστούλη, μέσω του εθελοντικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενώ η ιδέα, το κείμενο και η τελική επεξεργασία του βίντεο ήταν δικά του και στα γυρίσματα συμμετείχαν όλα τα παιδιά. Εντυπωσιακό είναι, μάλιστα, το γεγονός πως το βίντεο ολοκληρώθηκε σε 5 μέρες, 3 εκ των οποίων διήρκησαν τα γυρίσματα που πραγματοποιήθηκαν στους χώρους του σχολείου κατά τη διάρκεια κάποιων διδακτικών ωρών. ¨Κινούμασταν κατά βάση σεναρίου¨ μας εξηγεί ο μαθητής Αντώνης Γκίκα και αυτό βοήθησε στην ομαλή συνεργασία και ολοκλήρωση του βίντεο. Το μόνο εμπόδιο που συνάντησαν ήταν αυτό της χρήσης της μάσκας, το οποίο όμως περνάει ταυτόχρονα το δικό του μήνυμα.

Να συμβάλουν οι μεγάλοι  με την άμεση παρέμβαση και αναγνώριση του ζητήματος μας προτρέπει, τέλος, ο Αντώνης και οι συμμαθητές του, προκειμένου να μη ¨φουσκώσει¨ το ζήτημα από την έναρξη του γιατί οι συνέπειες είναι μεγάλες και αντιμετωπίζονται δυσκολότερα.

Ας παραδειγματιστούμε λοιπόν από τα ίδια τα παιδιά που με την καθαρή σκέψη και τον ειλικρινή λόγο τους προτείνουν την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την πρόληψη για ένα θέμα που αποτελεί αγκάθι της κοινωνίας μας.

Μιλάμε, ενημερωνόμαστε και πάνω απ΄ όλα δεν κρύβουμε την αλήθεια. Έτσι νικάμε τον φόβο και σπάμε την σιωπή.

 

Σενάριο – Κάμερα – Μοντάζ Αντώνης Γκίκα

Σκηνοθεσία Αντώνης Γκίκα, Γεωργία Προβάτου

Κάμερα Γεωργία Προβάτου

Cast: Δανιήλ Μηλιώτας, Χρυσαφένια Παντούσα, Αναστασία Γκαραγκούνη, Βασιλική Μπούγιου, Ευφροσύνη Τζεβελέκη, Ελισάβετ Μαρχαβίλα, Φωτεινή Καραμούτα, Δέσποινα Παπαδοπούλου, Θάλεια Μητρούση, Στέργιος Λαλιώτης, Στέργιος Δρούγγος, Μικαέλ Στιέφνι, Αντώνης Γκίκα

Μουσική https://youtu.be/6Sq5Y2HzF1c

#PressGreece

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ