Έρχεται Το ‘Βαθύ Κόκκινο’ Στη Χαλκιδική – Εμβολιαστικό Κέντρο Και Το Κ.Υ Κασσανδρας

Την ώρα που οι εμβολιασμοί στη Χαλκιδική προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και από βδομάδα θα λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο και το Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας, η υποεπιτροπή των επιδημιολόγων που συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης, θα εισηγηθεί στην ολομέλεια να μπει στο βαθύ κόκκινο η ΠΕ Χαλκιδικής και ο δήμος Ιωαννίνων.

Τα στοιχεία των τελευταίων ημερών είναι ανησυχητικά για τη Χαλκιδική, καθώς φαίνεται να υπάρχει μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού σε ορισμένες κοινότητες, όπως για παράδειγμα της Ορμύλιας και του Μεταγγιτσίου.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα σχολιάσε ο αντιδήμαρχος Ορμύλιας, Γιώργος Ματέας: “Για τα αποτελέσματα των τεστ του ΕΟΔΥ, (σ.σ. που πραγματοποιήθηκαν στην Ορμύλια τη Δευτέρα) επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει. Είναι βέβαια κοινό μυστικό πως οι φορείς του ιού δεν είναι λίγοι. Χρειάζεται, εκτός από υπομονή, ιδιαίτερη προσοχή απ’όλους μας, χωρίς στοχοποίηση και τάσεις ανθρωποφαγίας ή ακόμα και ρατσισμού. Είναι η ώρα να αποδείξουμε την ωριμότητά μας ως κοινωνία για να βγούμε  σύντομα αλώβητοι και ενωμένοι απ’ αυτή τη περιπέτεια”.

Πάντως, συνολικά στη Χαλκιδική μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 9.927 πολίτες.

Εμβολιαστικό κέντρο το Κ.Υ Κασσανδρας

Από την Τρίτη 16 Μαρτίου, ωστόσο, θα λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο και το Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας, μπαίνοντας στη μάχη κατά του Covid-19 και χορηγώντας στους πολίτες το εμβόλιο Astra Zeneca, που μέχρι σήμερα χορηγούταν από τα Κέντρα υγείας Αγ. Νικολάου και Παλαιοχωρίου.

Με αυτή την εξέλιξη  μπαίνει τέλος στην ταλαιπωρία μεγάλου μέρους των πολιτών της Κασσάνδρας που μετέβαιναν στον Άγιο Νικόλαο και στο Παλαιοχώρι για να εμβολιαστούν.

#PressGreece

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ