Ανακοίνωση του Νοσοκομείου Σερρών για τα εξωτερικά ιατρεία και τα χειρουργεία

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών στο πλαίσιο της σταδιακής επαναλειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και των χειρουργείων ανακοινώνει τα εξής:

Ενεργοποιείται η λίστα χειρουργείου αρχικά μόνο για οφθαλμολογικές επεμβάσεις οι οποίες θα διενεργούνται κατόπιν ειδοποίησης του ασθενούς από το νοσοκομείο. Στο πλαίσιο του προεγχειρητικού ελέγχου θα διεξάγεται υποχρεωτικά διαγνωστικός έλεγχος των ασθενών για sars-cov2.

 

H λειτουργία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων θα ξεκινήσει την Πέμπτη 7 Μαΐου 2020 με μειωμένο αριθμό ραντεβού και μειωμένα ιατρεία τηρώντας πάντα τα μέτρα προστασίας.

Δεν θα λειτουργήσουν προς το παρόν τα ιατρεία: παθολογικό, διαβητολογικό,  υπερτασιολογικό, παιδιατρικό, καθώς και το ιατρείο πόνου.

Ο προβλεπόμενος αριθμός των ραντεβού ανά τακτικό εξωτερικό ιατρείο παρέχει ασφαλή χρονική απόσταση εναλλαγής των ασθενών χωρίς να υπάρχει συνωστισμός. Δίνεται πάντοτε προτεραιότητα σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις και σε έγκυες γυναίκες.

Δεδομένου ότι τα τακτικά ιατρεία βρίσκονται σε ενιαίο χώρο και πρέπει να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα προστασίας παρακαλούνται οι ασθενείς:

  • να προσέρχονται στην ώρα του ραντεβού τους
  • να φορούν μάσκα προστασίας

Η προσέλευση των ασθενών εφόσον το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας τους να γίνεται χωρίς συνοδό. Εφαρμόζεται η άυλη συνταγογράφηση. Τηρείται αυστηρά το επισκεπτήριο και υπό προϋποθέσεις ενώ η είσοδος των συνοδών στο νοσοκομείο επιτρέπεται σε περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητη η παρουσία τους και μετά από έγγραφη άδεια του διευθυντή της κλινικής.

Ασθενείς που έχουν συμπτώματα ίωσης παρακαλούνται να μην προσέρχονται στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία.

Ραντεβού για τακτικά εξωτερικά ιατρεία κλείνονται στο τηλεφωνικό νούμερο: 21301752 00 καθημερινά από τις 9:00 το πρωί έως τις 17:00.