ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΠΑΛΙΟΚΚΛΗΣΙΑΣ

Φέρεται εις γνώσιν των φιλέορτων Ορθοδόξων Χριστιανών της πόλεως και της περιοχής της Νιγρίτας ότι πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Ι.Ν. Αγίου Γεώργιου Νιγρίτης στην περιοχή Παλιοκκλησιά.

Ως είθισται έτσι και φέτος, την Πέμπτη  απόγευμα στις 22 Αυγούστου θα τελεστεί στο ως άνω Ιερό Παρεκκλήσιο στις 7.30 μ.μ. ο Πανηγυρικός Εσπερινός για την απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με Αρτοκλασία.

Την δε Παρασκευή 23 Αυγούστου το πρωί στις 8 π.μ. στο Ιερό Παρεκκλήσιο θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Την Πανήγυρή μας, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας  θα λαμπρύνουν, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, ερμηνευτές παραδοσιακών τραγουδιών με την συνοδεία ορχήστρας παραδοσιακών οργάνων.

Συνιστάται σε αυτούς που θέλουν να μεταβούν στην Παλιοκκλησιά να ακολουθήσουν την διαδρομή προς Θερμά και πριν την γέφυρα των Θερμών (θερμοκήπια) να στρίψουν αριστερά για Σ.Μ.Α.Ν. (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Νιγρίτας). Μέχρι τον Σ.Μ.Α.Ν. ο δρόμος είναι άσφαλτος. Από τον Σ.Μ.Α. Νιγρίτας έως την Παλιοκκλησιά είναι 800 μέτρα βατός χωματόδρομος.

Εκ του Ιερού Ναού