Γνωρίστε την ομάδα «ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ»

Στην ομάδα   «ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ»  συμμετέχουν τραγουδιστές, οργανοπαίχτες  και φίλοι της παραδοσιακής μας μουσικής .Η ομάδα αυτή υπάρχει από το 2008 .Η πρώτη της συναυλία ήταν 20-2-2008 στο ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ.

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ:

1)Nα διασώσουμε τα εξαίρετα παραδοσιακά μας τραγούδια όχι μόνο σε στίχο  ή ήχο αλλά και σε εικόνα και να είναι εύκολη η πρόσβαση στον κάθε ένα που επιθυμεί να τ’ ακούσει.

2)Να διαδώσουμε την πλούσια παραδοσιακή μουσική της Βισαλτίας σ’ όλη την οικουμένη

  3) Να προσφέρουμε  ικανοποίηση στους ερασιτέχνες παραδοσιακούς τραγουδιστές που συμμετέχουν με μεγάλη προθυμία στις διάφορες συναυλίες και  συγκεντρώσεις που κάνουμε.

  4) Να μοιραζόμαστε  τη χαρά που αισθανόμαστε από τα ακούσματα των παραδοσιακών τραγουδιών σε  διάφορα ανταμώματα  με όλους εσάς όπου και αν βρίσκεστε.

ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Για την επίτευξη των στόχων της η ομάδα μας δημιούργησε profile στο facebook και κανάλι στο YouTube

FacebookΣτο f/b θα μας βρείτε εάν γράψετε με μικρά ελληνικά επιμένουμε παραδοσιακά

YouTubeΘα βρείτε πάνω από 1.770videos.Υπάρχουν videos από πολλούς ερμηνευτές παραδοσιακών τραγουδιών όπως των :Νίτσας  Τσίτρα ,Νάσου Κουντουρά, Αστερίου Γούναρη, Ρόκα  Παναγιώτη, Τσαλαπάτη Κωνσταντίνου,  Ζαΐμη Αριστογένη , Καταρτζή Μίμη,  ΚαράπαληΜπάμπη,  Χατζηστραβού Απόστολου, ΠρόγιουΓΙάννη , ΣίσκουΘωμά,Μανούγκα Πέτρου, Βιτσικάνου Γιάννη, Βαρίτη Κωνσταντίνου , Κουντουρά Αρη ,Διαμαντή Οδυσσεα, Ζαχαρίου Στυλιανού, Βασιλικού Θεόδωρου, Βαγενά Γιάννη, Παλαπίτα Γιάννη, Πειτσίδη Απόστολου , Χατζηθωμά Στέργιου, ΣκεφαλέΘεοχάρη,Γιαμαλή Στέργιου ,Γιαχοντούδη Χρήστου Σιδηρόπουλου Γιώργου και άλλων.

Σε ένα μήνα θα συμπληρώσουμε 7 χρόνια  στο YouTube. Η πρώτη ανάρτηση έγινε 10-2-2017.Ο αριθμός των videos είναι 1.770. Οι προβολές έχουν φθάσει στις 681.000. Ο αριθμός μπορεί να μην είναι πολύ μεγάλος αλλά δεν είναι και μικρός αν αναλογισθούμε ότι τα παραδοσιακά μας τραγούδια αρέσουν στις μεγαλύτερες ηλικίες οι οποίες δεν έχουν εξοικείωση με το internet .

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

1) «όταν οι ψάλτες τραγουδούν…….» 20-2-2008 στο ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ.  Συνδιοργάνωση  με τον Π.Ο. ΒΙΣΑΛΤΙΑΚΟΣ. Τα έσοδα ήταν υπερ του Βισαλτιακού.2)«Μία βραδιά αφιερωμένη στο παραδοσιακό μας τραγούδι» στο ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ 2-12-2015 ,3)Στο καμπαναριό του Α.Γ ΝΙΓΡΙΤΑΣ 9-10-20164)Στο πανηγύρι Σοχού 29-6-2018 5) Στο πολιτιστικό κέντρο Τούμπας Θεσσαλονίκης. Διοργάνωση του συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης13-2-20196) «αφιέρωμα στο μακεδονικό τραγούδι» στο μέγαρο μουσικής Θεσσαλονίκης 29-5-2018.Συνδιοργάνωση με την ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης. Τα έσοδα δόθηκαν στο ΚΑΑΜΕΑ ΣΕΡΡΩΝ 7)«σεργιάνι στο παραδοσιακό μας τραγούδι» στα Γερακίνεια 5-9-2018  8)Γερακίνεια 5-9-20199) Στη Μαυροθάλασσα 14-8-202110) Στα Γερακίνεια 5-9-202111) Στ’ ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΕΡΡΩΝ 22-10-2022. Συνδιοργάνωση με τον ΕΟΣ ΝΙΓΡΙΤΑΣ.Τα έσοδα ήταν υπερ του συσσιτίου αγάπης της Ι.Μ.ΣΕΡΡΩΝ & ΝΙΓΡΙΤΑΣ 12)Στο πανηγύρι της Βέργης 19-7-2023  13)Στο Αηδονοχώρι «φεστιβάλ παραδοσιακού τραγουδιού» 25-8-2023.

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΑΛΙΟΚΚΛΗΣΙΑΣ

Στις 23 Αυγούστου από τη χρονιά 2013 έως σήμερα την ευθύνη της διοργάνωσης του ψυχαγωγικού μέρους του πανηγυριού την έχει η ομάδα «επιμένουμε παραδοσιακά».Διοργανώνεται λαϊκό -παραδοσιακό γλέντι με την προσφορά δωρεάν μεζέδων και ποτών και κυριαρχεί το παραδοσιακό μας τραγούδι.

ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΑΞΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΧΩΡΙΩΝ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Η ομάδα μας είναι ανοιχτή σε κάθε πρόσκληση φίλων μας. Στα χρόνια της ύπαρξής της πραγματοποίησε 104 συνάξεις σε καταστήματα για να ικανοποιήσει τους φίλους της στις παρακάτω πόλεις και χωριά:Αη Γιάννης Σερρών, Αηδονοχώρι, Αχινός,Βαλτερό,Βέργη,Δάφνη,Δορκάδα, Εμμανουήλ Παππάς, Ευκαρπία,Θεσσαλονίκη, Ιβηρα,Καστρί,Κ.Καμήλα,Λαγκάδι, Μικρή Βόλβη,Μαυροθάλασσα, Νιγρίτα, Νικόκλεια,  Πετρίτσι,Πολύστυλο Καβάλας ,Σέρρες, Σιτοχώρι, Σοχός, Στεφανινά, Τερπνή, Χρυσό.

 

ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΣΧΗΜΑΤΑ Η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

27-11-2018.Στο «ρακάδικο»-Σέρρες όπου τραγουδούσε ο Σόλων Λέκας τραγούδησαν μετά από πρόσκληση του καλλιτέχνη  οι Κουντουράς Νάσος Ρόκας Παναγιώτης και Σίσκος Θωμάς.

6-1-2020. Στο «barley»-Νιγρίτα   όπου έπαιζε το μουσικό σχήμα Αντάμα TrioAntama με τους Γκουβέντα Κυριάκο (βιολί)

Κασούρα  Βασίλη(ούτι)και Πασχαλίδη Βαγγέλη(σαντούρι) σ’ ένα αφιέρωμα στο μικρασιάτικο και σμυρναίικο τραγούδι τραγούδησαν μετά από πρόσκληση του Κυριάκου Γκουβέντα  οι Γούναρης Α,ΚαταρτζήςΜ,Τσαλαπάτης  Κ

20-1-2020 Στο «μπατάλι» -Σοχόςοι τραγουδιστές της ομάδας μας Κουντουράς Νάσος ,Ρόκας Παναγιώτης και Τσαλαπάτης Κωνσταντίνος  συνέπραξαν με το συγκρότημα του Θανάση Σέρκου «χάλκινα της Γουμένισσας».

24-2-2020.Στο «μπατάλι» συνδιασκεδάσαμε με τον σύλλογο λεχριτών Θεσσαλονίκης «Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ»

12-9-2020.Στο «Κονάκι» συνδιασκεδάσαμε με τον Χανιώτη λυράρη Μπουρεξάκη Γιώργο

.ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

20-2-2008.Ο τηλεοπτικός σταθμός 4Ε μαγνητοσκόπησε τη συναυλία με τίτλο «όταν οι ψάλτες τραγουδούν» και την έδειξε πολλές φορές

29-5-2018  Ο τηλεοπτικός σταθμός 4Ε μαγνητοσκόπησε τη συναυλία  της ομάδας μας στο μέγαρο μουσικής Θεσσαλονίκης και την έδειξε επίσης πολλές φορές

10-1-2019. Ο τηλεοπτικός σταθμός 4Ε  πρόβαλε την ομάδα μας στη εκπομπή «στον τόπο που γεννήθηκα»

25-12-2019. Ο τηλεοπτικός σταθμός 4Ε  έκανε εορταστικό πρόγραμμα με την ομάδα μας το οποίο προβλήθηκε τα Χριστούγεννα.Στο διαδίκτυο θα το βρείτε εάν στο Youtubeγράψετε βυζαντινά μελωδήματα στη Νιγρίτα και Ηράκλεια.

4-11-2021.Εμφανίσηκε η ομάδα μας στην εκπομπή «Περίμετρος» της ΕΡΤ3.

13-11-2022. Η ομάδα μας εμφανίσθηκε στην εκπομπή της ΕΡΤ3 «Το αλάτι της γης». Θα βρείτε την εκπομπή εάν στο googleγράψετε ERTFLIXστη συνέχεια αλάτι της γης και μετά ΒΙΣΑΛΤΙΑ.

ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΦΙΛΩΝ ΝΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Η μέχρι τώρα πορεία, εάν κρίνουμε από τις αντιδράσεις των φίλων μας ,κρίνεται πάρα πολύ ικανοποιητική. Τα  παραδοσιακά μας τραγούδια και οι ερμηνείες των εξαίρετων τραγουδιστών μας φθάνουν σ’ όλη την οικουμένη.

Βαγγέλης Τσιόγκας.ΑΘΗΝΑ ·  Είστε η τέλεια παρέα για μας τους που ζούμε μακριά από την αγαπημένη μας Βισαλτία . Όλοι οι τραγουδιστές είναι υπέροχοι. Εμείς οι μακρινοί «εσωτερικοί μετανάστες» σας ευχαριστούμε και επιμένουμε επίσης παραδοσιακά.

Dimitrisvadekas Γερμανία. Μπράβο σε όλους που κρατάτε ζωντανή την παράδοσή μας. Μακεδονικός σύλλογος μέγας Αλέξανδρος ΓΚΥΤΕΡΣΛΟ Γερμανίας.

Panagiotakara Στουτγκάρδη Γερμανίας :Μπράβο σας .Κάθε φορά μας συγκινείτε. Σας ευχαριστούμε όλους που κρατάτε ζωντανή την παράδοσή μας. Όπου και αν βρισκόμαστε είστε η αναφορά μας .

Ασπασία Ματακούδη Θεσσαλονίκη. Μας δίνετε πολύ μεγάλη χαρά .Περιμένουμε με λαχτάρα κάθε νέα ανάρτηση. Σας ευχαριστούμε και σας παρακαλούμε να συνεχίσετε έτσι. Συγχαρητήρια πολλά.

NickBotzas Μόντρεαλ Καναδά. Ήρωες της παράδοσής μας  σας ευχαριστούμε.

EugeniatzinosAυστραλία. Είστε όλοι υπέροχοι μας συγκινείτε.

VassilikiAntoniadisΕΛΒΕΤΙΑ.Και εγώ σας αγαπώ γιατί με τα ωραία σας τραγούδια !και την καλή φωνή μας κρατάτε συντροφιά! Με αγάπη και εκτίμηση από την ΕλβετιαΒασω!!!

 

TasosThomaidis  · Φάρος τής παραδοσης! Είστε μια όαση στην έρημο της καθημερινότητας, σάς θαυμάζω και σας ευχαριστώ γι’ αυτά που κάνετε… συνεχίστε έτσι!!!

 

Στέλιος Καρδιτσάς  Θεσσαλονίκη · Θερμά συγχαρητήρια! Καλή δύναμη στο εθνικό έργο που επιτελείτε !

ZachariasDrabas  · Συγχαρητήρια από το Ντίσελντορφ!!!

 

Vasso E. Morali. ΝΙΚΗΣΙΑΝΗ ΚΑΒΑΛΑΣ.

Εκδήλωση αφιερωμένη στον υπέροχο Νικησιανιώτη παραδοσιακό τραγουδιστή Παναγιώτη/Τάκη Ρόκα, χάρη στην εξαιρετική πρωτοβουλία μιας ομάδας μερακλήδων Νιγριτινών (με “ψυχή” τον Δημήτρη Δάπη) που αφιερώνουν με αγάπη τον χρόνο και την ενέργειά τους στην τοπική παράδοση της Ανατολικής Μακεδονίας, την ομάδα Επιμένουμε παραδοσιακά και την παραδοσιακή ορχήστρα τους!Μυσταγωγία κανονική από τους ντόπιους τραγουδιστές που συγκινούν μέχρι δακρύων με τα τραγούδια τους και τις συγκλονιστικές φωνές τους.

VassilisKoklasΣυγχαρητήρια κύριοί μου για την συνεισφορά σας στη διάσωση του δημοτικού σερραϊκού

ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΘΗΝΑ. Συγχαρητήρια  σε ολόκληρη την ομάδα για τις δραστηριότητές της! Αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι μας, αν θέλουμε να σωθούμε από τη λαίλαπα των νέων απειλών και κυρίως της φθοράς και της εσωτερικής διαφθοράς και παρακμής! Να είσαι καλά Δημήτρη.

StergiosTakavakoglou ΑΘΥΡΑ ΠΕΛΛΑΣ

Τέτοιος λαός και να μην τον αφήνουν να ζήσει , όπως αυτός ξέρει !!! Δημήτρη σ ‘ευχαριστούμε για τη προσφορά σου.Είσαι ένα κόσμημα τού διαδικτύου…

Βασίλης Δρογαλάς Ότι καλλίτερο βλέπω από την πατρίδα μου .Κάθε ημέρα θα δω και κάτι και θα έρθουν οι αναμνήσεις που δεν σβήνονται από το μυαλό μου. Θα δω ανθρώπους γνωστούς. Χίλια μπράβο στον κύριο Δάπη για αυτό που μας προσφέρει. Γερός να είσαι ,συνέχισε και μη σταματάς. Η παράδοση είναι το νέκταρ στη σημερινή δύσκολη ζωή μας .Και πάλι μπράβο σου!!!!!!!!!!!!

Χρήστος Σταύρου  ΚΟΡΙΝΘΟΣΩρέ τι είναι τούτοι εδώ; Αυτά είναι τραγούδια, αυτά είναι γλέντια. Συγχαρητήρια σε όλους. Υποκλίνομαι και στους έξοχους μουσικούς, αλλά ιδιαίτερα στους τραγουδιστές, οι οποίοι δεν ξέρω αν είναι και ψάλτες. Συγκλονιστικοί, ρίγη συγκινήσεως με πιάνουν. Ο Θεός να σας έχει καλά. Ένα μεγάλο μπράβο σ αυτόν που το οργάνωσε.

Στέφανος ΚρασοπούληςΜελίκη Ημαθίας Εύγε και σε σένα φίλε που ανεβάζεις τα γνήσια μακεδονικά μας τραγούδια να τα μαθαίνουμε οι νεότεροι. Χαιρετισμούς από ΜελίκηΗμαθίας στην περιοχή του Ρουμλουκιού. Έχουμε πάρα πολλά κοινά επιτραπέζια τραγούδια που τα λένε οι ντόπιοι της περιοχής. Σ’ ευχαριστώ φίλε Δημήτρη για τα βίντεο που ανεβάζεις είναι θησαυρός ,διαμάντια της Μακεδονικής μας μουσικής. Με τιμή Στέφανος Κρασοπούλης

Ζαγορίσια ΗΠΕΙΡΟΣΑυτά τα μουσικά αριστουργήματα πρέπει να τ’ ακούσουν  οι νέοι για να καθαρίσουν τα αυτιά τους γιατί έχουν βουλώσει από τους βαρβαρικούς ήχους. Χαίρομαι να σας ακούω και δακρύζω. ΕΥΓΕ από την Ήπειρο!!!!!!για

 

   ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

«ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ»

   Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ

ΔΑΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ