Δήμος Βισαλτίας: Δημιουργία Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων

Σύνταξη

Δέσποινα

Γιαννακίδου

 

Στις αρχές Φθινοπώρου αναμένεται να λειτουργήσει το Κέντρο Hμερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Δήμο Βισαλτίας, που αφορά στην παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας σε άτομα τρίτης και τέταρτης ηλικίας που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα.

Την ένταξη δημιουργίας του εν λόγω Κέντρου αποφάσισε και ενέταξε στην προγραμματική περίοδο 2021-2027 ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.  Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βισαλτίας Εμμανουήλ Κατή που μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών, το Κέντρο (ΚΗΦΗ Δήμου Βισαλτίας) θα παρέχει υπηρεσίες καθημερινά σε είκοσι ωφελούμενους, σε μία πρωινή βάρδια λειτουργίας , θα στεγάζεται στο παλιό σχολείο Θερμών  και θα στελεχωθεί με τέσσερα άτομα( 1 νοσηλευτή/τρια , δύο κοινωνικοί φροντιστές και ένα  άτομο βοηθητικό προσωπικό) .

 

Η λειτουργία του ΚΗΦΗ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ+), με το ποσό των 446.864,60€., eνώ σύμφωνα με τον κ. Κατή με την έναρξη  λειτουργίας του θα γίνει τροποποίηση του προϋπολογισμού για να διασφαλισθεί ένα λεωφορείο καθώς και οδηγός για τη μετακίνηση των ηλικιωμένων.