Δωρεάν rapid tests από τον Δήμο Σερρών σε εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στα σχολεία

 

 

Τη διενέργεια δωρεάν rapid tests στους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους στις σχολικές μονάδες, που επαναλειτούργησαν σήμερα δια ζώσης εξασφάλισε ο Δήμος Σερρών με στόχο τη μέγιστη ασφάλεια του σχολικού περιβάλλοντος.

 

Τα rapid tests έχουν προαιρετικό χαρακτήρακαι θα πραγματοποιούνται από αύριο, Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021σε πιστοποιημένο μικροβιολογικό εργαστήριο, με το οποίο συνεργάζεταισε σταθερή βάση ο Δήμος Σερρών για τη διενέργεια των ελέγχων σε εργαζόμενους στον Δήμο και στις Δημοτικές επιχειρήσεις.

 

Στο πλαίσιο αυτό,παρέχεται ήδη από τον Δήμο Σερρών η δυνατότητα δωρεάνελέγχων COVID 19 σε σχολικές καθαρίστριες, βρεφονηπιοκόμους και εργαζόμενους στους βρεφικούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ του Δήμου. Επίσης, δωρεάν έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα και στους εκπαιδευτικούς των Ειδικών Δομών Εκπαίδευσης και στους εργαζόμενους στις Διευθύνσεις Α΄ και Β΄ Βαθμού Εκπαίδευσης Σερρών.

 

«Προτεραιότητά μας είναι η διασφάλιση της άρτιας λειτουργίας των σχολικών μονάδων και της προστασίας των μαθητών, των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων.

 

Προς την κατεύθυνση αυτή, θωρακίζουμε έναντι του κορωνοϊού με τη διενέργεια γρήγορων ελέγχων τους εκπαιδευτικούς αλλά και το βοηθητικό προσωπικό σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία, που λειτουργούν και πάλι από σήμερα.

 

Παράλληλα, έχουμε ζητήσει από τον ΕΟΔΥ τη διενέργεια επιπλέον μαζικών ελέγχων στις σχολικές μονάδες.

 

Εξάλλου, ήδη τις προηγούμενες ημέρες λάβαμε όλα τα απαραίτητα μέτρα σε ό,τι αφορά τις απολυμάνσεις και την καθαριότητα των σχολείων αλλά και τον εφοδιασμό μαθητών και εκπαιδευτικών με μάσκες», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότιο Δήμος Σερρών προχώρησε σήμερα στη δωρεάν διανομή επιπλέον μασκών στα σχολεία του Δήμου, τις οποίες προμηθεύτηκε με ίδια μέσα το προηγούμενο διάστημα.