Δύσκολος και τραχύς ο δρόμος του 2021

Γράφει ο Αθαν.Δημ.Ιλαρίδης Ταξχός (ιπτάμενος )ε.α Πόλεμ. Αεροπορίας

Ξημέρωσε το νέον έτος με πάμπολλες θερμές ευχές από το σύνολο σχεδόν τού Ελληνικού  λαού για να είναι ειρηνικό, δημιουργικό, νικηφόρο στο μέτωπο της πανδημίας και στο μέτωπο των Εθνικών μας θεμάτων.

Ή ελπίδα για ένα καλλίτερο και ποιό ανθρώπινο χρόνο, πάντα συμπεριλαμβάνεται και βρίσκει πρωτεύουσα θέση στις προσδοκίες όλων μας. Αλώστε ή ελπίδα στον συναισθηματικό μας κόσμο πεθαίνει τελευταία.

Ευχή όλων να παραμείνει ζωντανή, εμψυχώνοντας τον δοκιμαζόμενο σήμερα Έλληνα για να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία  δύναμη και υπομονή την παράλογη όμως υπαρκτή ζοφερή πραγματικότητα.

Πέρα από το ευχολογικό σκεπτικό για επιθυμητό αποτέλεσμα, υπάρχει δυστυχώς ή τρέχουσα, κοινωνική υγειονομική, οικονομική και πολιτική καθημερινότητα, πού συνθέτει μία σκληρή πραγματικότητα, απαιτώντας όσο ποτέ άλλοτε, συλλογική προσπάθεια πολιτείας και πολιτών για έγκαιρο, σωστό, αποτελεσματικό χειρισμό.

Συχνά στις καθημερινές μας συζητήσεις γίνεται χρήση της λαϊκής ρήσης “Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται “υπονοώντας ότι κάποιο εγχείρημα πού ξεκινάει μέ άστοχες ή επικίνδυνες ενέργειες, έχει Συνήθως αρνητικό αποτέλεσμα .

Πράγματι στην φετινή Ανατολή τού νέου χρόνου, έκπληκτοι αντικρίσαμε να την αμαυρώνουν σύννεφα με δηλώσεις και πράξεις, υψηλά ισταμένων ταγών, πού προδικάζουν την ακύρωση όλων των θερμών και εγκάρδιων ευχών των Ελλήνων και μάλλον απομακρύνουν την απαραίτητη στην χαλεπή σημερινή συγκυρία, αισιοδοξία για μία καλή και ομαλή πορεία της νέας χρονιάς.

Όταν στην αντί πέρα όχθη ασταμάτητα ηχούν τύμπανα αλυτρωτικά και στην δική μας πλευρά δεν ανακρούεται ό Εθνικός μας ύμνος την πρώτη ημέρα τού έτους, στην Αρχιερατική δοξολογία, μόνον αισιοδοξία δεν εκπέμπει.

Όταν στην αντιπέρα όχθη ό θρασύς ηγέτης μετατρέπει το λίκνο της ορθοδοξίας σε τζαμί και ιεροσυλώντας προσεύχεται, ενώ στην δική μας πλευρά ό κλήρος και ή εκκλησία βάλλεται πανταχόθεν, μόνον αισιοδοξία δεν εκπέμπει. Όταν ή αντίπερα όχθη κάνει σημαία την γαλάζια δήθεν πατρίδα, εδώ παραδόξως απουσιάζει η αιματοβαμμένη και τιμημένη γαλανόλευκη από χώρους ύψηλά θεσμικούς, μόνον

αισιοδοξία δεν εκπέμπει.

Δεν αποτελεί ευοίωνο γεγονός ή πίεση πού ασκείται προς τούς Μακεδόνας βουλευτάς της συμπολιτεύσεως από το ΕΛΙΑΜΕΠ, να επικυρώσουν άμεσα αμυντικές δομές της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών, όταν το υπουργείο πολιτισμού των Σκοπίων επιχορηγεί Αλβανό συγγραφέα ό οποίος προπαγανδίζει ασύστολα κατά της Ελλάδος μέχρι τού γελοίου ισχυρισμού περί Αλβανικής καταγωγής μεγάλων ομάδων Ελλήνων  αλλά και ηρώων αγωνιστών τού 1821.

Ούτε ευοίωνο μήνυμα εκπέμπει ή άρνηση της αριστερής αντιπολιτεύσεως να ψηφίσει υπέρ τού προϋπολογισμού τού κράτους πού αφορά την αναγκαία αναβάθμιση και ισχυροποίηση των Ε.Δ της χώρας.

“Ούτε βέβαια ή εμμονική και μονόπλευρη θέση μας στο άρμα της διαχρονικά φιλοτουρκικής Γερμανίας, προδικάζει κάποια αισιόδοξη προς τα συμφέροντα μας στροφή ”

Πολλά και ακανθώδη τα εμπόδια πού απλώνονται στο διάβα του 2021,καθιστώντας δύσκολη, δύσβατη για την χώρα την πορεία τού νέου χρόνου. Μέσα σ´ αυτήν την πανταχόθεν βαλλόμενη καθημερινότητα ό Έλληνας πολίτης ανατρέχει στην απαγορευμένη ιεροτελεστία των Φώτων και τού πατροπαράδοτου με τη ζωή του ´´Αγιασμό των υδάτων παρακαλώντας να φωτίσουν την πολιτική και πνευματική του ηγεσία, ώστε με σύνεση να οδηγήσουν τη χώρα μέσα από τον κακοτράχαλο

δρόμο, σε νικηφόρο και αισιόδοξο ξέφωτο.

Είναι στο χέρι τους. Βούληση απαιτείται και Πατριωτική ευαισθησία .

 

Αθαν.Δημ.Ιλαρίδης

Ταξχός(ιπτάμενος )ε.α

Πόλεμ. Αεροπορίας