ΕΓΕ Σερρών: Οι γυναίκες προσέφεραν βιβλία για τη Δανειστική βιβλιοθήκη του Τμήματος Μεταγωγών

Λένε ότι, «όταν χτίζεις ένα σχολείο κλείνει μία φυλακή». Σε αυτή την περίπτωση όμως μάλλον υπερισχύει η ελπίδα πως, «όταν χαρίζεις ένα βιβλίο, μπορεί να ανθίσει μία ψυχή». Αυτός ίσως να είναι και ο απώτερος στόχος μιας έξυπνης πρωτοβουλίας που συντελείται σήμερα σε ένα ευαίσθητο πόστο από ανθρώπους προικισμένους που δεν παραμένουν στα στεγανά της υπηρεσίας τους.

Πρόσφατα η Διοικήτρια του Τμήματος Μεταγωγών μαζί με τους συναδέλφους της προχώρησαν στη δημιουργία της πρώτης δανειστικής βιβλιοθήκης στο τμήμα.

Το Παράρτημα Σερρών της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος συναντήθηκε την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, με τη Διοικήτρια του Τμήματος μεταγωγών της Αστυνομικής διεύθυνσης κ. Ευαγγελία Δούμα, προκειμένου να συνεισφέρει σε αυτή την αξιόλογη πρωτοβουλία. Στο κάλεσμα για συγκέντρωση βιβλίων, προκειμένου να συνδράμουν στην υλοποίηση της πρώτης δανειστικής βιβλιοθήκης για τους κρατούμενους υπήρξε θερμή ανταπόκριση από τα μέλη της Ένωσης Γυναικών και τις εθελόντριες στο Σπίτι της Γυναίκας.

Η πρόεδρος της ΕΓΕ Σερρών Διαμάντω Φραγγεδάκη με την ευκαιρία της παράδοσης βιβλίων είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τη Διοικήτρια τις δράσεις εθελοντισμού στο Σπίτι της Γυναίκας και ζήτησε τη συνδρομή της σε πρωτοβουλίες του Παραρτήματος, αναφορικά με κρίσιμα ζητήματα, αναφορικά με το ευαίσθητο τομέα του γυναικείου κινήματος.

Η ιδέα

Η κ. Δούμα αναφέρθηκε στο σκεπτικό της υλοποίησης της Δανειστικής Βιβλιοθήκης, λέγοντας πως ήδη κινητοποίησε ακόμη και μαθητές δημοτικών σχολείων που προσέφεραν βιβλία για το σκοπό αυτό, καθώς και συμπολίτες μας, αλλά και άλλους συλλόγους της πόλης. Μαλιστα μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών η κ. Δούμα είπε πως, η ιδέα γεννήθηκε, παρατηρώντας όλα αυτά τα χρόνια τους κρατούμενους – αλλοδαπούς και μη- στα κρατητήρια να μην έχουν αντικείμενο να περάσουν τις ώρες τους πίσω από τα κάγκελα.

«Αρχικά τους πήγα κάποια βιβλία αγγλόφωνα δικά μου και με εξέπληξε το γεγονός ότι τα διάβασαν αμέσως και μάλιστα περίμενε ο ένας τον άλλο να ολοκληρώσει την ανάγνωση για να το διαβάσει, έτσι απευθύνθηκα στη Ελληνική Λέσχη βιβλίου όπου η ανταπόκριση ήταν θετική – και θερμά τους ευχαριστώ- και ξεκινήσαμε την υλοποίηση της ιδέας. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πραγματικά εντυπωσιακή και όσοι ενδιαφέρονται να συνδράμουν μπορούν να φέρουν βιβλία στο Τμήμα Μεταγωγών στον 1ο όροφο της Αστυνομικής Δ/νσης Σερρών», είπε χαρακτηριστικά η κ. Δούμα, η οποία επισήμανε πως το βιβλίο μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για ένα ξεκίνημα διαφορετικό για όποιον άνθρωπο περνά το κατώφλι του κρατητηρίου.
Σύντομα αναμένεται και άλλοι σύλλογοι να συνδράμουν με βιβλία στην πρωτοβουλία του Τμήματος Μεταγωγών.