Ευρωπαϊκό άρσης βαρών: Τρία χάλκινα μετάλλια η Σοφία Γεωργοπούλου του Κρόνου Σερρών

Σύνταξη Βασίλης Αναστασιάδης

Τρία χάλκινα μετάλλια κατέκτησε η Σοφία Γεωργοπούλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα άρσης βαρών Εφήβων – Νεανίδων και Κ23 που διεξάγεται στο Δυρράχιο της Αλβανίας.

Η αθλήτρια του Κρόνου Σερρών, στην κατηγορία των 59κ. στις γυναίκες Κ23 ετών, σήκωσε 91 κιλά στο αρασέ, 111 στο ζετέ και 202 στο σύνολο, κατακτώντας έτσι τρία χάλκινα μετάλλια, σε μία ονειρική χρονιά για την ίδια με μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα γυναικών και τους Μεσογειακούς Αγώνες.

«Η χρονιά ήταν γεμάτη αγώνες. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ σκληρά με τη Σοφία. Η δουλειά φέρνει τα αποτελέσματα. Συνεχίζουμε για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στη Μπογκοτά της Κολομβίας όπου οι αγώνες του θα αποτελέσουν κριτήριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς αγώνες» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο Σερραίος ομοσπονδιακός προπονητής και προπονητής της υπηρεσίας φυσικής αγωγής της ΕΛ.ΑΣ Κώστας Γκαρίπης.

Με τα τρία χάλκινα της Γεωργοπούλου, η Ελλάδα φτάνει τα 4 μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα άρσης βαρών Εφήβων – Νεανίδων και Κ23, καθώς είχε προηγηθεί το ασημένιο του Λαμπρίδη στα 61κ. των εφήβων.

Ο δεύτερος αθλητής του Κρόνου Σερρών που παίρνει μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ο Γιάννης Κλιάμπας θα αγωνιστεί αύριο το απόγευμα στην κατηγορία των 73 κιλών στους Εφήβους.

πηγή:ertnews

#pgnews

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ