Η Ελλάδα Πενθεί

 

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 .Μαύρο πικρό δάκρυ σταλάζει στην ψυχή τού απανταχού  Ελληνισμού . Ένα βουβό επώδυνο κλάμα απλώνεται παντού. Η Αγία Σοφία , το λίκνο της πίστεως και της ορθοδοξίας βεβηλώνεται ξανά από τον βάρβαρο κατακτητή. Οι καμπάνες απ´ άκρη άκρη της χώρας χτυπούν πένθιμα .Κάθε χτύπος και μια μαχαιριά στην καρδιά του κάθε χριστιανού, τού κάθε Έλληνα. Θλίψη και οργή διακατέχουν τα συναισθήματα του πολιτισμένου ανθρώπου πού βλέπει να προσβάλλεται τόσο χυδαία ο υπέρλαμπρος ναός της χριστιανοσύνης, το ανυπέρβλητο μοναδικό αρχιτεκτόνημα ,παγκόσμιο κληροδότημα και στολίδι πού παρόμοιό του δεν υπάρχει αλλά και ούτε θά υπάρξει στο μέλλον .

Ο ανθρώπινος νους αδυνατεί να συλλάβει το μέγεθος της βαρβαρότητας και το ανείπωτο θράσος ενός  δυνάστη να μετατρέπει τον επί χιλιετηρίδες ιερό θώκο της Σοφίας τού θεού σε χώρο προσευχής τού αιώνια εγκληματικού και αιμοσταγούς Τουρκικού ´´ισλάμ´´. Μία φιέστα ντροπής ένα παραλήρημα θράσους, ένα θέατρο τού παραλόγου με θιασάρχη τον ματαιόδοξα επαρμένο όψιμο Σουλτάνο, πού ονειρεύεται την ανασύσταση της αλήστου μνήμης  ´´Μωαμεθανικής Αυτοκρατορίας´´. Με αυτήν την αχαλίνωτη, νεοναζιστική, όπως πολλοί αναλυταί επισημαίνουν, γεωπολιτική και άκρως προκλητική τακτική, προσβάλλει βάναυσα τό διεθνές δίκαιο, αλλά και τα, πέραν των όποιων οικονομικών συμφερόντων πολλών χωρών, συναισθήματα και όχι μόνον, της παγκόσμιας κοινής γνώμης .

 

Αγκυλωμένος στις μεγαλοιδεατικές εμμονές και εγκλωβισμένος στα πολιτικά και στρατιωτικά αδιέξοδα πού ο ίδιος δημιούργησε, προσπαθεί με διάφορες φανφαροειδής φιέστες να βρει διεξόδους για να εξάγει τα όλο και περισσότερο διογκούμενα εσωτερικά του προβλήματα.

Όπως το ασφυκτικό οικονομικό αλλά και την κοινωνική δυσαρέσκεια πού φαίνεται ότι καλπάζει σε μεγάλα λαϊκά  στρώματα ,επακόλουθο της όλο ένα και αυξανόμενης αυταρχικής διακυβερνήσεως. Μια εύκολη έξοδο διαφυγής κατά τον Τούρκο ηγέτη, είναι η προκλητική επιθετικότητα κατά της

χώρας μας.

 

Στά πλαίσια αυτού τού σκεπτικού κλιμακώνει τις προκλήσεις με νέες εστίες εντάσεως κυρίως στα θαλάσσια κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ενθαρρυνόμενος δυστυχώς και από τις άστοχες έως ύποπτες δηλώσεις κάποιων ημετέρων πανεπιστημιακών. Ευτυχώς η  σημερινή κυβέρνηση εγκατέλειψε ή τουλάχιστον περιόρισε το ατελέσφορο μέχρι πρότινος δόγμα τού κατευνασμού και της μονοδιάστατης τακτικής ειρηνικής διευθετήσεως των παρανόμων και παραλόγων προκλήσεων. Η σθεναρή και αποφασιστική στάση, ή σύμπλευση τού συνόλου τού πολιτικού φάσματος και ή συγκινητική ομοψυχία της πλειοψηφίας τού

Ελληνικού λαού για τα Εθνικά του δίκαια, αποτελούν και με τις πανέτοιμες ετοιμοπόλεμες  Δυνάμεις, απόρθητη ασπίδα άμυνας, αποτροπής και εγγύηση διαφύλαξης των αδιαμφισβήτητων Εθνικών μας συμφερόντων. Η Ελλάδα και η Κύπρος σήμερα μέσα στο γεωστρατηγικό πεδίο της Ανατολικής Μεσογείου διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο άποτελόντας ισχυρό δίπολο εναντίον της άκρατης βουλιμίας τού γείτονα σφετεριστή .

Αθαν. Δημ.Ι λαρίδης

Ταξ/χός(ιπτάμενος )ε.α

ΠολεμικήςΑεροπορίας