Η ιστορία του Αργύρη Βερβελίδη

Ο Βετεράνος δημοσιογράφος, σε μία μεγάλη συνέντευξη, μιλά για την πορεία του στα Γήπεδα και τη Δημοσιογραφία

Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου

 Άγνωστες πτυχές της πολύχρονης και πλούσιας προσωπικής διαδρομής του αλλά και του αθλητικού Τύπου στη χώρα περιγράφει ο δημοσιογράφος Αργύρης Βερβελίδης.

Υπήρξε ένας από τους παλιότερους και πιο έγκυρους ανταποκριτές εφημερίδων των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης  και μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων Βορείου Ελλάδας. Διακόνησε την αθλητική δημοσιογραφία για πάνω από 60 χρόνια, βίωσε τη μεγάλη αποδοχή που είχαν οι ανταποκριτές των εφημερίδων στα τέλη της δεκαετίας του 1950.

Υπήρξε ο μοναδικός δημοσιογράφος από την επαρχία που επιλέχθηκε να συμμετάσχει στην αποστολή του Παναθηναϊκού το 1971, όταν αυτός αγωνίστηκε με τον Άγιαξ στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης, απόρροια  της εκτίμησης που έτρεφε για την επαγγελματική του ευσυνειδησία και τη γραφή του ο εκδότης της εφημερίδας «Αθλητικά Νέα» Νίκος Καμπάνης.

Μιλά, επίσης, για τον σερραϊκό Τύπο, τον οποίο υπηρέτησε στην τοπική συνάδελφο εφημερίδα «Πρόοδο», τη δράση του ως παρατηρητής αγώνων ποδοσφαίρου μεγάλων κατηγοριών, την πλούσια συμμετοχή του στον συνδικαλισμό αλλά και την αγάπη του για τον Πανσερραϊκό και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Η συνέντευξή του ήταν μια πραγματική αποκάλυψη  και για μας τους ίδιους, που παρακολουθούμε την πορεία του τα τελευταία 45 χρόνια. Δεν γνωρίζαμε όλο το βάθος της ιστορίας του και της προσφοράς του.

Αληθινή, αθλητική εγκυκλοπαίδεια ζωντανεύει, με τις απαντήσεις του στα ερωτήματά μας, μία ολόκληρη ζωή, μία μοναδική διαδρομή που ξεκινά από μια περασμένη εποχή, με τόσο διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας, και φτάνει ως το σήμερα.

Μιλήστε μας για τη ζωή σας;

Γεννήθηκα το 1936. Ο πατέρας μου Σεραφείμ Κωνσταντινουπολίτης, η μητέρα μου Μαγδαληνή από τον Εμμ. Παπά, το γένος Κούγια. Μετά την αποφοίτησή μου από τα εκπαιδευτήρια Γ. Κηροπλάστη, στρατεύθηκα σε επιτελική θέση στο σώμα των Τεθωρακισμένων. Μετά την απόλυσή μου και με παρέμβαση του Βουλευτού της ΕΡΕ Αθανάσιου Μητακίδη διορίσθηκα διοικητικός υπάλληλος στο Δασαρχείο Σερρών. Μία επιδείνωση της υγείας του πατέρα μου- εγκεφαλικό- άλλαξε την πορεία της ζωής μου και βρέθηκα στο ποτοποιείο  του. Επί 40 χρόνια και πλέον ήμουν παραγωγός αλκοολούχων ποτών, έχοντας εξαιρετικος συναδέλφους τόσο στις Σέρρες όσο και στη σερραϊκή περιφέρεια.

Πώς ξεκίνησε η εμπλοκή σας με το αθλητικό ρεπορτάζ; Πώς συνδυάστηκε το ρεπορτάζ με την  παράλληλη επαγγελματική σας διαδρομή;

 

Το ποδόσφαιρο ήταν η μεγάλη μου αγάπη. Από μικρή ηλικία φόρεσα τη φανέλα του Απόλλωνα Σερρών με πρόεδρο τον Δασάρχη Οικονόμου. Τα γραφεία του Απόλλωνα ήταν επί της οδού Σκρα και πάνω από το οπλοπωλείο του Στύλλα, όταν, έπειτα από ατύχημα που έγινε, είχαμε κατάρρευση του κτιρίου και νεκρούς.

Θυμάμαι τους εξαίρετους φιλάθλους, αλλά πολύ φανατικούς, τον Πατσάκα του Απόλλωνα και τον δικηγόρο Παντσόπουλο του Ηρακλή.

Από ηλικίας νεαρού ασχολήθηκα με την αθλητικογραφία. Αρχικά στην τοπική εφημερίδα «Πρόοδος» και ως ανταποκριτής πρώτα στην εφημερίδα «Αθλητικά Νέα» του Νίκου Καμπάνη, προέδρου του Άρη, ενός χαρισματικού ηγέτη και στη συνέχεια σε εφημερίδες των Αθηνών, την «Αθλητική Ηχώ» του κ. Σέμπου και την εφημερίδα «Ομάδα» του Βανδώρου, του συγκροτήματος Λαμπράκη. Στη συνέχεια ήμουν ανταποκριτής σε πολλές άλλες εφημερίδες, στο «Φως των Σπορ», την αθλητική «Θεσσαλονίκη» και άλλες.

Με ποιο τρόπο γινόταν η επικοινωνία με τις εφημερίδες εκείνη την εποχή, όταν ξεκινήσατε;

 

H ανταπόκριση του Αργύρη Βερβελίδη του πρώτου αγώνα που έδωσε ο Πανσερραϊκός στην Α’ Εθνική με αντίπαλο τη Νίκη Βόλου( 28 Νοεμβρίου 1965) στο Βιβλίο του Χρήστου Σωτηρακόπουλου «Της Κυριακής τα είδωλα»

Η επικοινωνία για τις περιγραφές των αγώνων γινόταν με φάκελο που έστελνα  με το τελευταίο λεωφορείο του ΚΤΕΛ, τα γραφεία των οποίων ήταν  πίσω από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. Τα παραλάμβανε άνθρωπος της εφημερίδας και την επόμενη μέρα ερχόταν στις Σέρρες τα φύλλα, όπου γίνονταν ανάρπαστα.

Είχαν οι εκδότες και οι δημοσιογράφοι εκτίμηση στους ανταποκριτές των 

εφημερίδων εκείνη την εποχή;

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Αθλητικά Νέα» με ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στον ανταποκριτή της εφημερίδας στις Σέρρες Αργύρη Βερβελίδη ο Ούγγρος προπονητής του Πανσερραϊκού Μπέκυ  Μπερταλιάν(έτος 1970).

Ήταν τίτλος τιμής να είσαι ανταποκριτής εκείνα τα χρόνια σε εφημερίδες, έντυπα πανελλήνιας κυκλοφορίας. Αν σας μιλήσω για μένα, θα σας πω ότι κατόρθωσα να έχω την εμπιστοσύνη των εκδοτών και των διευθυντών και με θεωρούσαν έναν από τους καλύτερους ανταποκριτές που συνεργαζόντουσαν. Θα σας πω κάτι ιδιαίτερο για τη συνεργασία μου με τα «Αθλητικά Νέα» του Νίκου Καμπάνη. Η προσφορά μου απέναντι στις υποχρεώσεις μου ήταν άψογη και με χαρακτήριζε ο εκδότης ως τον καλύτερο των ανταποκριτών, όπως επίσης αξιόλογοι ήταν οι Γαλανομάτης της Βέροιας, Ποσταντζόγλου της Δράμας, Κουγιουμτζόγλου της Καβάλας και Αυγέρης της Ξάνθης.

Ο Καμπάνης με είχε σε ιδιαίτερη συμπάθεια και εκτίμηση, γιατί τα γραπτά μου ήταν χάρμα ανάγνωσης και ως αναγνώριση των υπηρεσιών μου ήταν ότι αξίωσε από τον τότε Γενικό γραμματέα Αθλητισμού επί χούντας, Ασλανίδη, να με συμπεριλάβει στην αποστολή του Παναθηναϊκού με τον Άγιαξ στον τελικό του κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης, όπερ και εγένετο, που μετείχαμε  εγώ και ο Μανώλης Γαρυφαλάκης από το «Φως των Σπορ».

 Περιγράψτε μας τις εντυπώσεις σας από την εμπειρία του Γουέμπλεϊ. Πώς αισθανθήκατε εσείς από την ξεχασμένη Ελληνική επαρχία να είστε μέλος της αποστολής των δημοσιογράφων που παρακολουθήσατε το παιχνίδι ζωντανά στο Ναό του ποδοσφαίρου, όπως αποκαλείται το γήπεδο αυτό του Λονδίνου;

 Τι να σας πω. Ήταν όνειρο. Ήμουν με την αποστολή του Παναθηναϊκού, κατέβηκα στην Αθήνα. Έγινε αυστηρός έλεγχος στο Αεροδρόμιο να μην έχουμε πολύ συνάλλαγμα, τότε επί χούντας γινόταν εξονυχιστικός έλεγχος. Μάλιστα δεν επιτράπηκε σε κάποιον να έρθει στην αποστολή γιατί είχε περισσότερα χρήματα. Πήγαμε στο Γουέμπλεϊ, πήραμε αναμνηστικά δώρα για την οικογένεια. Ωραίες στιγμές ήμουν ευτυχής, που χάρη της εφημερίδας «Αθλητικά Νέα» ο διευθυντής Καμπάνης πρότεινε να μετέχω στην αποστολή, επειδή είχε καλή φιλία με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Ασλανίδη. Όταν ξεκινάς από τις Σέρρες εκείνη την εποχή και πας στο Γουέμπλεϊ, είσαι σε άλλον κόσμο.

Ωραίο ποδόσφαιρο από τον Άγιαξ, γρήγοροι ποδοσφαιριστές, μεγάλη ομάδα και ο Παναθηναϊκός στάθηκε καλά, αλλά η ανωτερότητα των Ολλανδών ήταν εμφανής.

Ο κόσμος και οι συνεργάτες των εφημερίδων πώς αντιμετώπιζαν τους ανταποκριτές των εφημερίδων;

 

 Η δημοσιογραφική ταυτότητα από την αθλητική εφημερίδα «Φώς των Σπόρ»

Μας έβλεπε ευχάριστα ο φίλαθλος κόσμος, γιατί χάρη στα πρόσωπά μας υπήρχε προβολή του αθλητισμού των Σερρών και του ποδοσφαίρου.

Αναγνώριζαν δηλαδή την προσφορά των αθλητικογράφων- ανταποκριτών στην ενημέρωση;

Ναι, χαίραμε εκτίμησης και από τον κόσμο και τους εκδότες – δημοσιογράφους των εφημερίδων.

 Μεγάλη η συμβολή σας και στην κάλυψη αθλητικών γεγονότων ερασιτεχνικού επιπέδου (πρωταθλήματα ΕΠΣ); Πώς σας αντιμετώπιζαν;

 Ήθελαν κατά βάση τη νίκη της ομάδας τους και επεδίωκαν να γέρνουμε υπέρ τους στις ανταποκρίσεις μας αλλά εμείς ήμασταν αδέκαστοι, γράφαμε ό,τι βλέπαμε και πολλοί το εκτιμούσαν αυτό. Από τους περισσότερους υπήρχε καθολική αναγνώριση στο πρόσωπο των ανταποκριτών για την προσφορά μας.

 Θυμάστε κάτι ιδιαίτερο από τα παιχνίδια ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου των Σερρών  που καλύψατε, είτε ως δημοσιογράφος είτε ως παρατηρητής;

 Θυμάμαι ένα παιχνίδι μεγάλου βαθμολογικού ενδιαφέροντος μεταξύ του Οδυσσέα Αναγέννησης και του Μεγάλου Αλεξάνδρου Ηράκλειας.

Πήγα ως γυμνασίαρχος, τώρα λέγονται παρατηρητές. Είχε τόσο φανατισμό ο κόσμος της Αναγέννησης που ήρθαν από πίσω μου γυναίκες και με έβριζαν και μάλιστα γυναίκες που ήταν πελάτισσές μας στο ποτοποιείο. Μου έλεγαν ότι εμείς από την ΕΠΣ Σερρών θέλουμε να βγάλουμε πρωταθλήτρια ομάδα την Ηράκλεια.

 Ξεκινήσατε από την τοπική εφημερίδα  «Πρόοδος». Από την συνεργασία σας με τον εκδότη αείμνηστο Σγουραμάνη και τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Τσαμπάζη τι θυμάστε;

 Εξαίρετοι άνθρωποι, είχαμε άψογη συνεργασία, δεν δημιουργούσαν προσκόμματα στη δουλειά μας, τα γραπτά μας τα δημοσίευαν. Εξίσου καλή, άριστη ήταν και η συνεργασία μας στη συνέχεια με τον Άγγελο Κολοκοτρώνη και μετέπειτα με τον Κώστα Κομητούδη, με τους οποίους συνεργάστηκα στην ίδια εφημερίδα. Μαζί τους διατηρώ ακόμη και σήμερα ανθρώπινες σχέσεις.

 

Ταυτιστήκατε, όμως, πολλά χρόνια και με τον αθλητικογράφο Δημήτρη Ματζιρόπουλο, ως συνεργάτες της «Προόδου» και ανταποκριτές πανελλαδικών εφημερίδων.

Οι αναγνώστες διάβαζαν τα επίθετά σας στις ανταποκρίσεις του Πανσερραϊκού; Τι θυμάστε από τη συνεργασία σας;

Η δημοσιογραφική ταυτότητα  απο την ΠΑΕ Πανσερραϊκός το έτος 1987.

Τον Δημήτρη Ματζιρόπουλο τον γνώρισα, όταν ήταν ανταποκριτής στα «Σπορ του Βορρά» και ακολούθως ήρθε και στην «Πρόοδο». Γράφαμε εναλλάξ τα παιχνίδια, αυτός την περιγραφή, εγώ την κριτική. Από τα χρόνια εκείνα συνεχίσαμε επί δεκαετίες να δημοσιογραφούμε στην «Πρόοδο» και να έχουμε μία φιλία και μία εκτίμηση μισού αιώνα.

Πιστεύω κατά την ταπεινή μου γνώμη ότι συμβάλαμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, στη προβολή του λαοφιλούς Πανσερραϊκού μας.

Από τους ανθρώπους των εφημερίδων με τους οποίους συνεργαστήκατε όλα αυτά τα χρόνια ποιοι σας κέρδισαν;

Πολλοί άνθρωποι. Σπουδαίοι συντάκτες των «Αθλητικών Νέων» ήταν οι Γεώργιος Σερπετζής σε θέματα του Άρη, ο Γιώργος Πλατσούκας σε θέματα Ηρακλή, ο οποίος έγινε αργότερα αρχισυντάκτης στον «Ελληνικό Βορρά» του Μέρτζου και ο Σταύρος Ρεπανάς, δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη».

Συνεργάστηκα στο «Φως των Σπόρ» με τον Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη, ο οποίος έγραφε θέματα ΑΕΚ, τον Σταύρο Τσώχο που έγραφε θέματα Ολυμπιακού, τον Μάκη Παπαζήση που έγραφε θέματα Παναθηναϊκού, με τον Αργύρη Κοκκινάκη της εφημερίδας «Αθλητική Ηχώ», ο οποίος έγραφε θέματα της ΑΕΚ, τον Γιάννη Βανδώρο αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Ομάδα» του συγκροτήματος Λαμπράκη – ο τελευταίος με θεωρούσε από τους καλύτερους ανταποκριτές την εποχή εκείνη.

 Ποια ήταν η μεγαλύτερη στιγμή της δημοσιογραφικής σας καριέρας; Κάποιο ξεχωριστό ρεπορτάζ, κάποια συνέντευξη που πήρατε;

Είναι τόσα πολλά που δεν μπορώ να τα απαριθμήσω.

Υπήρξατε και παρατηρητής αγώνων ποδοσφαίρου επί σειρά ετών στα Ελληνικά Γήπεδα. Μιλήστε μας σχετικά;

 Ναι ασχολήθηκα ως  γυμνασίαρχος  παλιότερα – έτσι λεγόταν παλαιά – και  στη συνέχεια ως  παρατηρητής αγώνων ποδοσφαίρου.

Έχω πάει σε δεκάδες Γήπεδα Γ’ Εθνικής στη Δράμα, στην Καβάλα, στην Αλεξανδρούπολη, Εύοσμο, Μηχανιώνα, Κιλκίς, στην Κατερίνη, στη Β’ Εθνική σε αγώνες στη Δράμα, Καβάλα Γιάννινα, στη Α’ Εθνική σε αγώνες του ΠΑΟΚ, του Άρη, του Ηρακλή. Ήμουν παρατηρητής αγώνα σε αναμέτρηση μεταξύ του Ολυμπιακού και της  ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Με τιμούσαν οι διοργανώτριες αρχές, επειδή στις εκθέσεις μου ήμουν αμερόληπτος, για αυτό μου ανέθεταν καυτά ντέρμπυ που είχαν μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Ήμουν παρατηρητής θυμάμαι σε παιχνίδι ΠΑΟΚ- Παναθηναϊκός. Ήταν πρόεδρος ο Παντελάκης και μόλις με είδε μου είπε: «Πάλι εσύ  ήρθες, θα μας κάψεις;». Του απάντησα: «Πρόεδρε τι θα σας κάψω, γράφω αυτά που βλέπω. Όταν ρίχνετε μπουκάλια και καρέκλες στους διαιτητές, τα δείχνει η τηλεόραση, μπορώ εγώ να τα αποκρύψω;».

Ήμουν σε ένα παιχνίδι Βέροια- Ολυμπιακός με διαιτητή τον Μάλαμα Τεβεκέλη που είναι γαμπρός της Νιγρίτας, διαιτητής Α’ Εθνικής. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού κατέστρεψαν το ηλεκτρονικό ρολόι και τις διαφημιστικές πινακίδες. Τα έγραψα όλα και τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός με μεγάλο χρηματικό πρόστιμο. Ύστερα από λίγες μέρες μου τηλεφώνησε ο έφορος Πέτρος Θεοδωρίδης και μου λέει: «Είμαστε μεγάλη ομάδα να μας προσέχεις». Του απάντησα: «Τι να σας προσέχω;».

Ύστερα από λίγες ημέρες είχα ονομαστική εορτή. Ήταν ο έφορος Πέτρος Θεοδωρίδης και μου λέει: «Δώσε μου τον τραπεζικό σου λογαριασμό να σου στείλουμε ένα δωράκι. Του απάντησα ότι δε χρειάζεται».

Επίσης θυμάμαι ότι ήμουν παρατηρητής σε αγώνα Ξάνθη- ΑΕΚ. Πήγα με το αυτοκίνητό μου. Το αυτοκίνητο έπαθε μηχανική βλάβη και δεν μπορούσα να επιστρέψω στις Σέρρες. Τότε ο πρόεδρος της Ξάνθης Πανόπουλος διέθεσε τον προσωπικό του οδηγό με πήρε και με έφερε στις Σέρρες. Επιδιόρθωσε το αυτοκίνητό μου και μου το έστειλε σε δύο μέρες πίσω. Αυτές είναι αναμνήσεις μου στα Γήπεδα που δεν ξεχνιούνται.

Επίσης θέλω να σας πω ότι οι παλιότεροι πρόεδροι της ΕΠΟ Μέργηγκας  και της ΕΠΑΕ Μητρόπουλος με είχαν στους πρώτους της λίστας των παρατηρητών για πλήρη καταγραφή των συμβάντων, αντικειμενικά, αληθινά και αμερόληπτα, δίνοντάς μου παιχνίδια φωτιά και μεγάλων ντέρμπυ.

Όταν ο κύκλος μου λόγω ηλικίας έκλεισε προ ετών, συνεχιστής μου ήταν ο γαμπρός μου αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, που ακολουθεί τα βήματα μου και διαπρέπει.

Από τις παλιές ομάδες της πόλης των Σερρών, τον Ηρακλή, τον Απόλλωνα, τον Ορφέα, τι θυμάστε περισσότερο;

Ο Αργύρης Βερβελίδης με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Νάτσιο σε μία αναμνηστική φωτογραφία μετά τα πέρας της συνέντευξης που παραχώρησε στο “Σ.Θ.”

Συγκέντρωναν πολύ κόσμο αλλά υπήρχε μεγάλος φανατισμός, ο Ηρακλής και ο Απόλλων ήταν σαν τον ΠΑΟΚ και τον Άρη.

Εγώ ήμουν Απολλωνιστής, όταν έγραφα παιχνίδια Απόλλωνα – Ηρακλή και έχανε ο Ηρακλής ερχόταν να μου δημιουργήσουν επεισόδια, να με αποδοκιμάσουν γιατί δεν θα γράψω για την ομάδα τους. Δεν συνέβη βέβαια κάτι τέτοιο. Ήταν μεγάλη η αντιπαλότητα Ηρακλή και Απόλλωνα. Ο Ορφέας δεν είχε αντιπαλότητες.

Η συγχώνευση, όμως, που ακολούθησε και η δημιουργία του Πανσερραϊκού έδωσε τέλος σε μία άρρωστη κατάσταση. Ο φανατισμός οδηγεί σε ακρότητες, όπως είναι γνωστό. Είχε καλούς παίκτες ο Πανσερραϊκός και καλό προπονητή, τον Αντώνη Γεωργιάδη. Και όσοι άλλοι προπονητές πέρασαν έδωσαν δείγμα γραφής.

Ποιους θεωρείτε τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε ο Πανσερραϊκός;

Όλοι της πρώτης γενιάς που υπήρξαν ποδοσφαιριστές μετά την συγχώνευση των δυο ομάδων Ηρακλή και Απόλλωνα ήταν σπουδαίοι.

Δεν ξαναβγήκαν τέτοιοι ποδοσφαιριστές.

Για τις επόμενες δεκαετίες του 1980, 1990;

Θα αδικήσω ανθρώπους, αν αναφερθώ ονομαστικά. Δεν θέλω να το κάνω.

Πόσο σημαντικό θεωρείτε να έχουν οι Σέρρες ποδοσφαιρική ομάδα στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία;

Είναι απαραίτητο να υπάρχει ομάδα στη Super League.

Ο Νομός μας είναι μεγάλος, διψάει για ποδόσφαιρο και ο εκπρόσωπός μας ο Πανσερραϊκός πρέπει να διατηρηθεί. Είναι αξιέπαινος ο σημερινός πρόεδρος Τάσος Καζίας που κατάφερε πέρσι να διασώσει την ομάδα, να καταλάβει μία πολύ καλή βαθμολογική σειρά. Φέτος βλέπω ότι έχουμε μία πολύ καλή ομάδα και πιστεύω ότι η ομάδα θα παραμείνει στην Α’ Εθνική και αυτό ως γεγονός θα αποτελεί πόλο έλξης για τους φιλάθλους όλης της Βόρειας Ελλάδας, ώστε να επισκέπτονται την πόλη μας.

Απόδειξη το πρόσφατο παιχνίδι με την ΑΕΚ, που έφερε 5.000 κόσμο στις Σέρρες. Ποια άλλη δραστηριότητα μπορεί να φέρει τόσο κόσμο.

 Ποια είναι η άποψη σας για το πρωτάθλημα της Super League  σήμερα. Το θεωρείτε καλό, αξιόπιστο πρωτάθλημα;

Ναι είναι παρά πολύ καλό. Είναι πολύ αξιόπιστο, υπάρχουν ισοδύναμες ομάδες, βλέπεις αποτελέσματα που φανερώνουν ότι οι μικρότερες ομάδες φέρουν καλά αποτελέσματα με τις μεγάλες. Αυτό οφείλεται στο ότι έχουν δυναμώσει οι μικρές ομάδες, ότι υπάρχει καλή διαιτησία και αυτό ενισχύεται και από τα VΑR που ελέγχουν τις αμφισβητούμενες φάσεις και υπάρχει σε μεγάλο βαθμό μία δικαιοσύνη. Είναι ποιοτικό πρωτάθλημα και δεν ξέρεις μέχρι την τελευταία στιγμή ποιος θα είναι ο πρωταθλητής.

 Σήμερα παρακολουθείτε το ποδόσφαιρο και τον Πανσερραϊκό; Πάτε στο Γήπεδο;

Παρακολουθώ ποδόσφαιρο από την Τηλεόραση, στο Γήπεδο δεν πηγαίνω.

Πότε σταματήσατε να πηγαίνετε  στο Γήπεδο;

 Έχει μία πενταετία, όταν τα χρόνια μου πέρασαν. Τα βλέπω όλα από την Τηλεόραση και ευχαριστιέμαι που βλέπω τον Πανσερραϊκό που τόσο αγάπησα.

 Συνεχίζετε να αρθρογραφείτε στην εφημερίδα «Πρόοδο»;

Κατά περιόδους ναι, για θέματα που έχουν ενδιαφέρον.

Έχετε να επιδείξετε και πλούσια συνδικαλιστική δράση. Μιλήστε μας σχετικά;

Ναι συμμετείχα στο Δ.Σ. του Σωματείου Ποτοποιών, στον Εμπορικό Σύλλογο, στην Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών με πρόεδρο τον Νίκο Ζαπάρα, εκλέχθηκα επίσης στο Επιμελητήριο Σερρών με προέδρους τον Δημήτρη Παπαευαγγέλου και  Αλέκο Χρυσάφη, ήμουν υπεύθυνος έκδοσης του Περιοδικού «Επιμελητηριακά Νέα» και τέλος εξελέγην πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της ΓΕΣΕΒΕ με γραμματέα τον Κάρολο Κικόπουλο.

Ακόμη μέλος της ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας από τα παλιότερα, έχοντας πρόεδρο τον ακτινολόγο Αργύρη Κούκλη και γραμματέα τον Αργύρη Μπαμπαλέρη και τέλος αθλητική συμμετοχή στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων με θητείες των προέδρων  Γ. Χρηστίδη και Αθανάσιο Χατζηαθανασιάδη.

Τι άλλο θέλετε να προσθέσετε;

Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που ανέχθηκε τα όμορφα ενδιαφέροντά μου, οφείλω άπειρες ευχαριστίες στη σύζυγό μου Ευθυμία, τα παιδιά μου Μάκη και Λίντα. Κρατώ  ως ανάμνηση όλες τις αθλητικές μου εμπειρίες που βίωσα, οι οποίες θα παραμείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη μου.

 

Ο Αργύρης Βερβελίδης από τα παιδιά του Μάκη, διοικητικό υπάλληλο του ΕΦΚΑ με σπουδές στην Φιλοσοφική Σχολή του Βελιγραδίου, έχει δυο εγγόνια, τον Σεραφείμ και την Ευθυμία και από την κόρη του Λίντα δικηγόρο είδε ένα εγγόνι που έχει το όνομά του.