Κοντά στους άπορους η Ι.Μ. Σερρών και Νιγρίτας

Με την ευκαιρία της εορτής του αγίου Πάσχα η Ιερά Μητρόπολις Σερρών και Νιγρίτης εντείνει, ουσιαστικά και δημιουργικά, την φιλανθρωπική και κοινωνική της δραστηριότητα, προσπαθώντας να ανακουφίσει τον πόνο των αδύναμων αδελφών μας, πού στις ημέρες μας όλο και περισσότερο αυξάνεται, και να συμπαρασταθεί στους φτωχούς, τους ηλικιωμένους και αστέγους αδελφούς της Μητροπολιτικής μας περιφερείας που έχουν ανάγκη.

Τόσο το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως, πού πρωτοστατεί στην φιλανθρωπική διακονία, όσο και τα ενοριακά προσέφεραν μέχρι στιγμής έκτακτα οικονομικά βοηθήματα σε περισσότερες από 800 οικογένειες που είχαν ανάγκη.

Από το Κοινωνικό Παντοπωλείο «Κιβωτός Αγάπης» στις Σέρρες και την Νιγρίτα διετέθησαν δωρεάν μέχρι σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη 16 Απρι­λίου, 50 τόνοι τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης επισιτιστικής ανάγκης, σε  500 οικογένειες εμπεριστάτων αδελφών μας. Ειδικώς για την ημέρα του Πάσχα εδόθησαν ήδη σε όλες τις παραπάνω οικογένειες 600 και πλέον κιλά κρέατος για το γιορτινό τραπέζι. Το κεντρικό Διαμητροπολιτικό Συσσίτιο προσφέρει επίσης περί τις 250 μερίδες ζεστού φαγητού καθημερινώς σε ανθρώπους πού το έχουν ανάγκη. Ειδικώς για την ημέρα του Πάσχα θα στρωθεί εφέτος το γιορτινό τρα­πέζι για όλους τούς αδελφούς μας τους εμπεριστάτους, ώστε να χαρούν την μεγάλη εορτή. Επίσης από το κέντρο διανομής ρούχων «Ο Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων» προσεφέρθησαν μεγάλες ποσό­τητες ρούχων.

Η αγάπη, η φιλανθρωπία και η αλληλεγγύη, που νοηματοδοτούνται αυθεντικώς από την αγία πίστη μας στον Σωτήρα μας Χριστό, είναι η έμπρακτη απά­ντηση της αγίας Μητέρας μας Εκκλησίας στις προκλήσεις της πολυσχιδούς κρίσεως που μαστίζει την κοινωνία και την πατρίδα μας.