Κορονοϊός: Επιτήδειοι υπόσχονται θεραπεία με ριγανέλαιο και βότανα

Οι επιστήμονες μπορεί να μην έχουν ανακαλύψει ακόμα το φάρμακο για τον κορονοϊό, επιτήδειοι ωστόσο που συστήνονται ως έμποροι φαρμάκων εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο και μοσχοπουλούν σκευάσματα ως γιατρικό για την πανδημία, όπως και για άλλες παθήσεις, όπως πολιομυελίτιδα, δερματικές παθήσεις… ακόμα και παράλυση ποδιών.

Επιτήδειοι με σκευάσματα από έλαια βοτάνων και ριγανέλαιο υπόσχονται θαύματα και δεν διστάζουν να πουν ότι υπάρχει και η έγκριση από τον ΕΟΦ.

-Η γυναίκα μου ήταν 8 μήνες στο αναπηρικό καρότσι… και περπατάει, ενώ δεν περπατούσε… έτσι πήγαινε… της λέω σώθηκες. Δεν μπορούσε να περπατήσει.

-Ήπιε αυτό;

-Άλλα για τα… Κάνει θαύματα με λίγα λόγια.

Το έλαιο 12 βοτάνων και το μπουκαλάκι ριγανέλαιο, κοστίζουν 35 ευρώ με τις παραγγελίες και τη ζήτηση να είναι αυξημένες για αυτά τα δύο θαυματουργά σκευάσματα και για αυτό οι αγοραπωλησίες γίνονται στο δρόμο δια ζώσης, με τη φήμη τους να φτάνει ακόμα και στο Άγιο Όρος…

Είναι τόσο οργανωμένη η απάτη, ώστε για να πουληθούν περισσότερα σκευάσματα οι επιτήδειοι αναφέρουν πως είναι τα σκευάσματα εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ.

«Τα σκευάσματα δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο και πωλούνται εκτός φαρμακείου. Δεν ξέρουμε τι περιέχουν και δεν έχει γίνει καμία μελέτη. », υπογράμμισε ο αναπληρωτής καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας Γιώργος Παπαζήσης.

πηγή: newsit.gr

#pgnews

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ