Κυριάκος Μητσοτάκης: Επέστρεψε τη διερευνητική εντολή στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επέστρεψε τη διερευνητική εντολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Δεύτερες εκλογές στις 25 Ιουνίου.

Ολοταχώς για δεύτερες εκλογές στις 25 Ιουνίου οδεύει η χώρα, όπως αναμενόταν, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε τη διερευνητική εντολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο κ. Μητσοτάκης είχε κάνει σαφές ότι δεν θα αξιοποιήσει την εντολή και είχε ζητήσει να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες, έτσι ώστε να στηθούν ξανά οι κάλπες. Στόχος της Νέας Δημοκρατίας, όπως εκφράστηκε και από τον ίδιο τη βραδιά της εκλογικής νίκης, άλλωστε, είναι η αυτοδυναμία και αυτή θα διεκδικήσει στις δεύτερες εκλογές.

Νωρίτερα, το μεσημέρι της Δευτέρας (22/5), ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο όπου παρέλαβε την εντολή από την κ. Σακελλαροπούλου. Ακολούθησαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που απέκτησαν κοινοβουλευτική δύναμη μετά τις εκλογές της Κυριακής (21/5). Σε αυτές τις επικοινωνίες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε πως θα επιστρέψει την εντολή, ζητώντας να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες και από μέρους τους.

Η επιστροφή της εντολής έγινε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αντίστοιχα γρήγορα αναμένεται να κινηθούν οι διαδικασίες και με τη δεύτερη εντολή, την οποία βάσει Συντάγματος θα πάρει ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και την ενημέρωσε ότι καταθέτει τη διερευνητική εντολή που έλαβε για τον σχηματισμό κυβέρνησης», αναφέρει η σχετική ενημέρωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας και προσθέτει:

«Κατόπιν τούτου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί αύριο, 23 Μαΐου στις 11:00, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να του αναθέσει τη δεύτερη διερευνητική εντολή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 παρ. 2 του Συντάγματος».

πηγή:newsbomb.gr

#pgnews