Μήνυμα Δημάρχου Βισαλτίας για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα

Αγαπητές συμπατριώτισσες,
Αγαπητοί συμπατριώτες,
Γιορτάζουμε και φέτος τη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, το Άγιο Πάσχα. Καθώς βαδίζουμε προς την κορύφωση του Θείου Δράματος στην καρδιές όλων μας φωλιάζει και πάλι η Ελπίδα για την Ανάσταση του Θεανθρώπου.Την εβδομάδα των Παθών, διαδέχεται η χαρά της Ανάστασης.

κεριΔιαχρονικό και επίκαιρο όσο ποτέ το μήνυμα. Μέσα στη δύσκολη εποχή που ζούμε όλοι μας το θαύμα της Ανάστασης του Κυρίου αποτελεί φάρο ελπίδας και πηγή άντλησης θάρρους για όλους μας.

Τα Πάθη  του Χριστού δείχνουν τη δύναμη της Πίστης και της Θέλησης και είναι παράδειγμα για όλους μας.

Ο δρόμος της Ανάστασης είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί στην ευτυχία του ανθρώπου και στην λύτρωσή του από τα Πάθη.
Είναι ο   δρόμος που μας φέρνει όλους πιο κοντά στην πραγματική αλήθεια.
Η Σταύρωση του Χριστού είναι αιώνιο σύμβολο καρτερίας, πίστης και ελπίδας για όλους εκείνους που καθημερινά «σταυρώνονται» από την κοινωνική και οικονομική κρίση, τη φτώχεια, τις αρρώστιες, την πείνα, την υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου.
Η κρίση επηρεάζει δυσβάσταχτα  και τον τόπο μας. Πολλοί συνδημότες μας  έχουν φτάσει στα όρια της επιβίωσης. Ακόμη περισσότεροι ζουν με την αγωνία για το «αύριο».
Την  υπέρβαση  της κατάστασης αυτής, δείχνει η Θυσία του Χριστού. Χρειάζεται να δείξουμε όλοι μας αλληλεγγύη, ανθρωπιά, αγάπη προς κάθε δοκιμαζόμενο συνάνθρωπό μας.
Εύχομαι σε όλους η Ανάσταση του Χριστού να μας δώσει τη δύναμη και το κουράγιο που χρειαζόμαστε για να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες.  Το αναστάσιμο άσβεστο φως να φωτίζει το δρόμο όλων μας σε μία πορεία Αγάπης, Ενότητας και Αλληλεγγύης. Μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε!
Το Πάσχα να είναι η αφετηρία αναγέννησης της πατρίδας μας, η ανάσταση της ελπίδας.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.
 Ο Δήμαρχος
Βισαλτίας
Δημήτριος Καλαϊτζής