Μαργαρίτης Σχοινάς: Τα σύνορα στον ‘Εβρο είναι ευρωπαϊκά και θα φυλάσσονται

“Τα σύνορα στον Έβρο είναι ευρωπαϊκά, τα οποία θα φυλάσσονται, αλλά είναι ταυτόχρονα και ένα σύμβολο των ευρωπαϊκών αξιών”, τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, κατά την επίσκεψη του στην γέφυρα των Κήπων του Έβρου που συνδέει την χώρα μας με την Τουρκία.

Ο κ.Σχοινάς ξεκίνησε σήμερα το πρωί την διήμερη περιοδεία του σε Έβρο και όλη την Θράκη. Στην Αλεξανδρούπολη τον υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο οποίος τον συνοδεύει σε όλες τις επισκέψεις του. Μαζί ξεκίνησαν από την γέφυρα των Κήπων, την οποία ο Έλληνας Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χαρακτήρισε “Γέφυρα φιλίας”.

Περπάτησαν μαζί με τον κ.Μέτιο πάνω στη Γέφυρα του ποταμού Έβρου και έφτασαν μέχρι τη διαχωριστική γραμμή, όπου χαιρέτισε τον Έλληνα φρουρό.

Στην συνέχεια προχώρησε και μίλησε και με τον Τούρκο φρουρό, ο οποίος από την πλευρά του τον καλωσόρισε ευγενικά.

«Έχουμε τη μεγαλύτερη χερσαία επιχείρηση της FRONTEX στην Ευρώπη εδώ, σε αυτό το σύνορο. Είναι ένα σύνορο ευρωπαϊκό, είναι ένα σύνορο το οποίο θα φυλάσσεται, αλλά και ένα σύνορο το οποίο θα συμβολίζει τις ευρωπαϊκές αξίες, γιατί μπορούμε και να φυλάμε τα σύνορα μας, αλλά και να σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες και τις ευρωπαϊκές αρχές», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Σχοινάς.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ότι είναι η τρίτη φορά που επισκέπτεται τον Έβρο και σημείωσε: «Η πρώτη φορά ήταν τον Οκτώβριο του 2016, όταν εγκαινιάσαμε την Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή στο Τριεθνές, μετά ξανά πέρυσι, με την ευρωπαϊκή ηγεσία στις Καστανιές, στα γεγονότα του Έβρου. Είναι η τρίτη φορά που επισκέπτομαι τη Θράκη και θα ήθελα να ξεκινήσω την περιοδεία μου από εδώ, από το εξωτερικό σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Τέλος, συναντήθηκε με στελέχη της FRONTEX και στη συνέχεια συμμετείχε σε περιπολία της στα σύνορα του Έβρου.

Επίσκεψη στο Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

και συνάντηση-ενημέρωση από τον Διοικητή Β.Ρούφο

Ακολούθησε επίσκεψη του Μαργαρίτη Σχοινά στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και ενημέρωση για τη μάχη κατά της πανδημίας από την πρώτη γραμμή του δημόσιου συστήματος υγείας. Τον υποδέχθηκε ο Διοικητής Βαγγέλης Ρούφος και τον ενημέρωσε για όλα τα θέματα της νοσηλευτικής μονάδας, την αντιμετώπιση της πανδημίας ως νοσοκομείου αναφοράς όλης της Περιφέρειας ΑΜΘ, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν.

“H Ευρωπαϊκή στήριξη στις μονάδες δημόσιας υγείας θα συνεχιστεί με συνεπή χρηματοδότηση δομών και ιατρικού εξοπλισμού”, τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκή Επιτροπής για την επίσκεψη του στο Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης. πηγή: evrosnews.gr

#pgnews

#ΕΛΛΑΔΑ