Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση – Κατασχέθηκαν 7 τόνοι λαθραίου καπνού και 750.000 πακέτα τσιγάρα

Σχεδόν επτά τόνοι επεξεργασμένου καπνού και πάνω από 750.000 πακέτα τσιγάρα, έφερε στο «φως» έρευνα της Ασφάλειας Κιλκίς σε συνολικά επτά αποθήκες σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας – και μεταξύ αυτών στην Αττική, τη Βοιωτία, την Αιτωλοακαρνανία και τη Θεσσαλονίκη – οδηγώντας στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που συσκεύαζε και διακινούσε λαθραία καπνικά προϊόντα.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί άνδρες (ηλικίας 25, 29, 34 και 46 ετών) και παραπέμφθηκαν ήδη στη Δικαιοσύνη, ενώ η ογκώδης δικογραφία περιλαμβάνει ένα ακόμη άτομο το οποίο αναζητείται. Οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί των κατασχεθέντων λαθραίων καπνικών προϊόντων εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 3 εκατ. ευρώ.

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο, ύστερα από πληροφορίες για παράνομη αποθήκη στη Νικόπολη Θεσσαλονίκης. Αστυνομικοί έθεσαν το χώρο υπό παρακολούθηση, καταγράφοντας πρόσωπα που μπαινόβγαιναν και δρομολόγια που πραγματοποιούσαν με διάφορα οχήματα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το κύκλωμα διακινούσε τα λαθραία εμπορεύματα κυρίως από περιοχές της Αττικής, της Βοιωτίας και της Αιτωλοακαρνανίας προς τη Θεσσαλονίκη, χρησιμοποιώντας φορτηγά που έφεραν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ή πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούσαν σε άλλα οχήματα.

Η αστυνομική επιχείρηση κορυφώθηκε χθες (25/7) όταν συνελήφθησαν τα τέσσερα μέλη του κυκλώματος σε αποθηκευτικό χώρο που χρησιμοποιούσαν στη Θήβα. Μάλιστα, ένας εκ των συλληφθέντων, κινούμενος με όχημα εξωτερικά της αποθήκης, έπεσε πάνω σε αστυνομικό με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει και χρειάστηκε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε νοσοκομείο.

#pgnews

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ