Μεγάλη η διασπορά του ιού στο Νομό Σερρών «Ευθύνη των πολιτών πλέον η μη διασπορά του ιού», δηλώνει ο Νάσος Παπαδόπουλος

 

Δεκαπέντε ημέρες μετά την επιβολή της καραντίνας στο Νομό Σερρών και ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων παραμένει υψηλός.

Προχθές, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, το ιατρικό δελτίο του ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 87 κρούσματα για το Νομό Σερρών.

Την τελευταία εβδομάδα συνολικά ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 686 κρούσματα για το Νομό Σερρών (από την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου έως την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου).

Ο μέσος όρος των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων για το Νομό Σερρών το ίδιο διάστημα (τελευταία εβδομάδα) ανέρχεται στα 98 κρούσματα/ ημέρα.

Όπως μας δήλωσε ο ιατρός Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Σερρών  Νάσος Παπαδόπουλος,  η διασπορά του ιού είναι μεγάλη και ως εκ τούτου ο μόνος τρόπος για να δούμε απτά αποτελέσματα με μείωση των κρουσμάτων είναι η πιστή εφαρμογή των μέτρων.

«Όταν λέμε περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας, το εννοούμε. Η χρήση του αριθμού 13033 δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι για δραστηριότητα που δεν είναι απαραίτητη (κοινωνικές επαφές ή να κυκλοφορούμε άσκοπα στους δρόμους). Το νούμερο αυτό δεν το χρησιμοποιούμε για να ξεγελάσουμε το κράτος και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Εάν πραγματικά θέλουμε να συμβάλλουμε αποφασιστικά στη μη διάδοση του ιού, πρέπει να επιδείξουμε όλοι μεγάλη αυτοπειθαρχία» ανέφερε ο Νάσος Παπαδόπουλος και κατέληξε λέγοντας τα εξής:

«Καμία κυβέρνηση και κανένας ελεγκτικός μηχανισμός δεν μπορεί να συμμορφώσει τον ανεύθυνο που γνωρίζει ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό και, παρόλα αυτά, κυκλοφορεί ως υγειονομική βόμβα. Η περαιτέρω διασπορά μπορεί να  αποφευχθεί εάν οι ίδιοι οι πολίτες αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους εαυτούς τους και το κοινωνικό σύνολο.»

Δημ. Νάτσιος