Μειώνονται τα κρούσματα στο Ν. Σερρών – Αναμενόμενο ήταν να μπει στο βαθύ κόκκινό ο Δήμος Βισαλτίας

Ικανοποιητική είναι η πορεία των κρουσμάτων στην περιφερειακή ενότητα Σερρών, για την εβδομάδα που πέρασε, καθώς είναι μειωμένα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, τα θετικά στον ιό έφτασαν τα 138, έναντι των 166 της προηγούμενης εβδομάδας, με ημερήσιο μέσο όρο στα 17 κρούσματα.

Οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό στο γενικό νοσοκομείο Σερρών, είναι στο σύνολό τους 45, οι 10 από τους οποίους νοσηλεύονται σε κλίνες ΜΕΘ.

Έχουν ξεπεράσει τους 43 χιλ οι εμβολιασμοί που έχουν πραγματοποιηθεί στην περιφερειακή ενότητα Σερρών, από τους οποίους οι 12.000 περίπου έχουν αφορούν εμβολιασμένους με δύο δόσεις, ενώ 30.600 με την πρώτη δόση.

Ο βηματισμός των εμβολιασμών αναμένεται να έχει καλύτερα αποτελέσματα μέχρι το τέλος του μήνα με τη χορήγηση των μονοδοσικών εμβολίων.

Αναφορικά με το Δήμο Βισαλτίας, ήταν αναμενόμενο να μπει στο βαθύ κόκκινό, καθώς τα κρούσματα παρουσίαζαν αύξηση το προηγούμενο διάστημα, σύμφωνα με τον κύριο Αναστασιάδη, ο οποίος εφιστά την προσοχή του κόσμου, ειδικότερα τώρα με την χαλάρωση των μέτρων περιορισμού κατά του κορωνοϊού.

 

πηγή :epilogestv.gr

#pgnews

#ΥΓΕΙΑ