Με περιορισμένο αριθμό ατόμων ο εορτασμός της 108ης Επετείου από τη Μάχη στα Πλανανούδια

Κάτω από ιδιαίτερες και πρωτόγνωρες συνθήκες γιορτάστηκε η φετινή επέτειος της «Μάχης στα Πλατανούδια» Τερπνής, 108 χρόνια από την 17η Φεβρουαρίου 1913.

Λόγω των έκτακτων υγειονομικών μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού οι φετινές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με περιορισμένο αριθμό ατόμων.

 

Στο μνημείο Ηρώων Τερπνής στην θέση Πλατανούδια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.  Τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγο εκπροσώπησε ο αρχιερατικός επίτροπος πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Κελεμπέκης.

Στεφάνια κατέθεσαν ο Δήμαρχος Βισαλτίας, Αθανάσιος Μασλαρινός, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τερπνής, Αθανάσιος Μιχαλάκης και μαθητής του Δημοτικού Σχολείου Τερπνής.

 

Το μήνυμα της ημέρας από τον Δήμαρχο Βισαλτία, Αθανάσιο Μασλαρινό:

 «Δυστυχώς φέτος γιορτάζουμε την επέτειο της Μάχης στα Πλατανούδια στην Τερπνή, κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες. Τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ορίζει ο νόμος να τιμήσουμε τους ήρωες προγόνους μας και να ευχηθούμε σε όλους υγεία, αγάπη και δύναμη. Χρόνια Πολλά!».

 

Το μήνυμα της ημέρας από τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Παναγιώτη Σπυρόπουλο:

«Χρόνια Πολλά. Σε μία σεμνή τελετή τιμούμε τους ανθρώπους που δεν δίστασαν να δώσουν τη ζωή τους για αυτή τη χώρα. Οπότε η δική μας υποχρέωση είναι πολύ μεγάλη. Τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ήρθαμε να τιμήσουμε τους ήρωες μας. Οι πράξεις των προγόνων μας μας διδάσκουν ότι όλοι οι έλληνες πρέπει να είναι ενωμένοι και όλα μπορούν να αντιμετωπιστούν και να λυθούν.»

 

Το μήνυμα της ημέρας από τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Τερπνής Αθανάσιο Μιχαλάκη:

«Η Τερπνή γιορτάζει σήμερα την 108η επέτειο της ιστορικής μάχης στα Πλατανούδια όπου κάτοικοι της Τερπνής μαζί με τον Ελληνικό στρατό απέτρεψαν τα Βουλγαρικά στρατεύματα να εισέλθουν στα εδάφη μας. Θέλω να ευχηθώ υγεία. Χρόνια πολλά σε όλους τους Τερπνιώτες και όλους τους Έλληνες».