.. .με ποιο Δικαίωμα;

Άρθρο της Βάνας Πλιάκου

 

Κε Μασλαρινέ,

με αφορμή δημοσιεύσεις σας στην πληρωμένη από τους δημότες ιστοσελίδα του Δήμου Βισαλτίας, η οποία εξυπηρετεί τα δικά σας πολιτικά συμφέροντα, παρά την επωνυμία “Δήμος Βισαλτίας” αισθάνομαι την υποχρέωση να απαντήσω μέσω του Τύπου.

Μας διασύρατε, κατά την προσφιλή σας συνήθεια, με ανακρίβειες και ψεύδη, χρησιμοποιώντας τον πιστό σας φίλο facebook και γράψατε ότι “η παράταξη της Πλιάκου είπε όχι στις παιδικές χαρές”.

Η παράταξη της Πλιάκου ΔΕΝ είπε όχι στις παιδικές χαρές, ΕΙΕΟΕ όχι στην τέταρτη τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος του 2020. Στο τεχνικό πρόγραμμα του 2020, το οποίο ήταν πρόταση της αντιπολίτευσης και ψηφίστηκε, ορίζαμε για τις παιδικές χαρές 242.6006 από ΣΑΤΑ του 2016 και 2017 και 220.0006 από το Φιλόδημος II, που είναι συνέχεια πρότασης και επιτυχίας, της προηγούμενης δημοτικής αρχής της κας Δουβίτσα. Δηλαδή είχατε στη “διακριτική σας ευχέρεια” και με εντολή αξιοποίησης, 442.6006 για υλοποίηση έργων που αφορούν κατασκευές, ανακατασκευές και ότι άλλο θέλετε να βάλετε ως επικεφαλίδα, για ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ. Δεν υλοποιήσατε τίποτα, δεν προχωρήσατε τίποτα και δεν παραδώσατε καμία παιδική χαρά στους δημότες.

Είναι ψέματα; Έρχεστε τον Οκτώβριο μήνα άπρακτοι χωρίς μία παιδική χαρά και ζητάτε σε ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, επιπλέον 110.000€ για συμπληρωματικές παρεμβάσεις. Σε τί; Τί κάνατε και θέλετε συμπληρώματα; Πού και πως αξιοποιήσατε τις 442.6006; Πού τα ξοδέψατε; Έρχεστε και ζητάτε συν

χωρίς να έχετε προχωρήσει το οτιδήποτε. Ζητάτε να ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ άλλα προτεινόμενα έργα, που και αυτά έχουν την προτεραιότητά τους και να μεταφέρουμε 110.0006 !! Πού πήγαν οι

που προβλεπόταν από το 2020.

Επιπλέον, την ίδια μέρα 30/9/2020, ψηφίστηκε το νέο τεχνικό πρόγραμμα για το 2021, το οποίο επίσης είναι πρόταση της αντιπολίτευσης και ψηφίστηκε από την παράταξή μας και τις παρατάξεις της κας Ρακιτζή, του κ. Δουβίτσα και του κ. Λάιου. Προσέξτε ποσά που ορίζονται στην ψηφισμένη πρότασή μας για τις παιδικές χαρές, 110.0006 από Σ.Α.Τ.Α. του 2021 τα οποία ζητήθηκαν στην τροποποίηση, 213.0006 από προηγούμενες Σ.Α.Τ.Α., 128.6606 από το πρόγραμμα Leader και

από το Φιλόδημος II, δηλαδή σύνολο 672.0006 ορίζουμε στο τεχνικό πρόγραμμα του 2021 για ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ.

 

Η παράταξη της Πλιάκου λοιπόν, είπε όχι στην τροποποίηση πρώτον για να προστατέψει τα υπόλοιπα προτεινόμενα έργα, δεύτερον επειδή δεν έγινε δυστυχώς καμία παιδική χαρά που να δικαιολογεί τα προβλεπόμενα 442.000€ τα οποία είχατε στη διάθεσή σας και τρίτον επειδή στην ψηφισμένη πρότασή μας προβλέπουμε 672.0006 για παιδικές χαρές.

Με πλήρη επίγνωση των συνεπειών, γιατί ήξερα ότι θα με εκθέτατε ,αλλά σοβαρά και χωρίς φόβο καταψηφίσαμε με ηθική και πολιτική ευθύνη. Εύχομαι να υλοποιήσετε όλα τα χρήματα που σας ορίσαμε στο τεχνικό του 2021 και τα παιδιά μας να έχουν παιδικές χαρές γιατί η υλοποίηση είναι δική σας ευθύνη.

Με ποιο δικαίωμα, ποιος είστε κ δήμαρχε και με διασύρετε; όχι στις παιδικές χαρές! 672.0006 έχετε στη διάθεσή σας με την πρότασή μας.

Με ποιο δικαίωμα, ποιος είστε και ισχυρίζεστε ότι αγαπάτε αυτό τον τόπο περισσότερο από εμένα, εσείς που έρχεστε στο δημαρχείο με το πληρωμένο αυτοκίνητο, με πληρωμένα τα καύσιμά του και πληρωμένα όλα τα έξοδά σας;

Με τί δικαίωμα, ποιος είστε που σπαταλάτε τα χρηματικά αποθέματα σε θέσεις, για την εξυπηρέτηση των δικών σας πολιτικών γραμματίων;

Με ποιο δικαίωμα λυμαίνεστε δημόσιο χρήμα με τις απευθείας αναθέσεις; Έχουμε γνώση το τί συμβαίνει από 1/1/2020 και ακόμη χειρότερα από τον Μάρτιο του 2020 και με δικαιολογία τον covid-19!

Στο θέμα αυτό όμως θα επανέλθουμε με στοιχεία και νούμερα γιατί εμείς πολιτευόμαστε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Με ποιο δικαίωμα, ποιος είστε, που λέγατε ότι αγαπάτε το Δήμο Τραγίλου, ως τοπικός, ενώ εγώ όχι, όταν και ως δήμαρχος και ως πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α.Β., δεν ασχοληθήκατε ούτε μία μέρα με το σοβαρό πρόβλημα του νερού στην περιοχή;

Με ποιο δικαίωμα λέγατε ότι θα το λύσετε μέσα στους πρώτους μήνες μοιράζοντας υποσχέσεις; Αντιθέτως δείξατε την αφοσίωσή σας, ως τοπικός, ενώ εγώ όχι, ιδρύοντας το δημοτικό Κ.Δ.Α.Π. Μαυροθάλασσας για να προσλάβετε μία συγγενή σας και δύο πολιτικούς φίλους! Και αυτά με νόμιμο τρόπο αλλά όχι ηθικό αφού αποκλείσατε από μία ισότιμη διαδικασία όλα τα άλλα παιδιά.

Με ποιο δικαίωμα δε λέτε την ακριβή αιτία που χάσατε τις 360.0006 για την κατασκευή καταφυγίου των αδέσποτων; Στις 28/2/2020 αποσύρατε το θέμα εσείς ως διοίκηση και ενώ εσείς οι ίδιοι το εισηγηθήκατε και εμείς φυσικά σας εγγυηθήκαμε ότι θα ψηφίζαμε θετικά και μάλιστα σας παρακαλέσαμε να ΜΗΝ το αποσύρετε!

Προφασιστήκατε ότι το αποσύρετε γιατί έτσι θα δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής του Δήμου σε άλλο πρόγραμμα με μεγαλύτερο ποσό. Τότε σας είπα ότι η ουσία είναι αλλού, δηλαδή φέρνετε το θέμα για ψήφιση στις 28/2/2020 ημέρα Παρασκευή ενώ η προθεσμία έληγε στις 29/2/2020. Μα είναι δυνατόν; το πρόγραμμα “έτρεχε” μήνες και σεις το φέρνετε τελευταία μέρα; Με ποιο δικαίωμα δεν ήσασταν έτοιμοι; Αν

δίνατε τη δυνατότητα στο δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει, να ψηφίσει για την απόσυρση του θέματος, δεν θα αφήναμε να χαθούν τα χρήματα. Θα λέγαμε όχι στην απόσυρση του θέματος και θα προστατεύαμε τους δημότες. Αλλά εσείς χάσατε το ενδεχόμενο της χρηματοδότησης, γιατί δεν είχατε έτοιμη την πρόταση.

Πρόσφατα και για να δικαιολογηθείτε, ισχυρίστηκε αντιδήμαρχός σας στο Δ.Σ. ότι το πρόγραμμα θα ήταν ασύμφορο, θα στοίχιζε 800006 ετησίως και ούτως ή άλλως θα αφορούσε 50 με 60 σκύλους μόνο….

Τι να πω; Γι αυτό τα’ αφήσατε; Είχατε άλλες ανάγκες βλέπετε, τις θέσεις που δημιουργήσατε. Αυτές ήταν οι προτεραιότητές σας και όχι η προστασία των δημοτών, η περίθαλψη των αδέσποτων και η καθαριότητα του Δήμου.

Με ποιο δικαίωμα κ. δήμαρχε απουσιάζετε από τις συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής; επειδή λόγω πλειοψηφίας και νέας νομοθεσίας έχετε την εξουσία να “περνάτε” ό τι θέλετε;

Με ποιο δικαίωμα συχνά απουσιάζετε τα πρώτα λεπτά των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, τα λεπτά των ερωτήσεων;

Από απαξίωση ή αδυναμία; Τόσους ειδικούς συνεργάτες και έναν γραμματέα έχετε, γιατί μας αποφεύγετε; Θα σας προετοιμάζουν φαντάζομαι, θα σας έχουν ενήμερο για το οτιδήποτε.

Με ποιο δικαίωμα έρχονται αντιδήμαρχοι σας στο Δ.Σ. ανενημέρωτοι και ή σημειώνουν να μας απαντήσουν τον άλλο μήνα ή ζητούν βοήθεια μέσα στο Δ.Σ. από άλλους παράγοντες;

Αγαπημένοι συνδημότες, μέσα από τον Τύπο θέλω, εκτός από την ενημέρωση και επικοινωνία μαζί σας, να εκφράσω και μία ευχή.

Μακάρι του χρόνου στην πρόταση που θα καταθέσουμε για το τεχνικό πρόγραμμα του 2022, να μην είμαστε αναγκασμένοι να συμπεριλάβουμε τα ίδια έργα. Μακάρι να έχουν κάποια υλοποιηθεί και κάποια άλλα να έχουν προχωρήσει.

Υπάρχει καιρός να φανερώσουν πολιτική βούληση και σχέδιο, γιατί την ευθύνη της υλοποίησης, την έχει η παράταξη του κ. Μασλαρινού.

Επιτέλους να παύσουν τη λασπολογία για να καλύπτουν τις αδυναμίες τους.

Αγαπημένοι συνδημότες, διαφυλάσσοντας το κύρος μου καθώς και το κύρος της παράταξής μας, επικοινωνούμε μαζί με σοβαρότητα και όταν έχουμε ουσιώδη θέματα να σας γνωστοποιήσουμε. Έτσι αρθρώνουμε σοβαρό και υπεύθυνο αντιπολιτευτικό λόγο, με γνώση των θεμάτων και χωρίς να μας κατηγορήσουν για αντιπολιτευτικές υστερίες.

Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας και πάλι με ουσία και ενδιαφέρον.

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία

με τιμή Βάνα Πλιάκου επικεφαλής

Αξιωματικής Αντιπολίτευσης