Μόνο καθήμενοι σε κέντρα διασκέδασης, μπαρ και χώρους εστίασης από σήμερα

Όλοι οι χώροι εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν από σήμερα, Πέμπτη, αποκλειστικά με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας που έχει ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης, όπως ανακοίνωσε χθες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς σε έκτακτη ενημέρωση.

Όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και διαπιστώνονται παραβάσεις θα αντιμετωπίζουν άμεσα ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας, τόνισε.

Βαριά πρόστιμα για παραβάσεις στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς:

«Από την Πέμπτη όλοι οι χώροι εστίασης θα λειτουργούν με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας για να περιορίσουμε τον συνωστισμό και την υπερμετάδοση.

Όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και παραβιάζουν τους όρους θα κλείνουν από την επόμενη ημέρα της παράβασης για 7 ημέρες.

-Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης, 10.000 ευρώ πρόστιμο και «λουκέτο» 15 ημέρες.

-Σε τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια».

Στην ΚΥΑ που θα εκδοθεί, θα περιλαμβάνεται και η δυνατότητα επιβολής κυρώσεων εκ των υστέρων, με βάση υλικό που θα προκύπτει παράβαση (σ.σ. social media, βίντεο και καταγγελίες).

Παράλληλα, ο Ν. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι 27 έτη και το 99% όσων καταλήγουν είναι ανεμβολίαστοι.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 1.797 κρούσματα, ενώ 168 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι η μετάλλαξη Δέλτα έχει εντοπιστεί και στη χώρα μας και είναι θέμα χρόνου να καταστεί κυρίαρχη στην Ελλάδα. Υπενθύμισε δε ότι είναι κατά 100% πιο μεταδοτική.

Όπως σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, τα κλαμπ και τα μπαρ είναι οι πιο συνήθεις χώροι μετάδοσης του κορωνοϊού, υπενθυμίζοντας πως σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες συρροές σε beach bar. Οπως τόνισε, η ιχνηλάτηση για εκατοντάδες κρούσματα οδήγησε σε χώρους διασκέδασης, ενώ ο δείκτης θετικότητας στον Αλιμο έκανε άλμα στο 6,1%. πηγή: thestival.gr

#pgnews

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ