Νέο κλειστό κολυμβητήριο Σερρών: Το όνειρο γίνεται πράξη

Το όνειρο των Σερραίων για την κατασκευή ενός νέου σύγχρονου κλειστού κολυμβητηρίου Σερρών επιτέλους «παίρνει σάρκα και οστά».

Η εξασφάλιση και η ένταξη στον αρχικό προϋπολογισμό των απαιτούμενων πιστώσεων για την υλοποίηση των μελετών, συνολικού προϋπολογισμού 950.000 ευρώ (με τη νέα τροποποίηση ο προϋπολογισμός ανέρχεται πλέον στα 6.450.000 ευρώ), κάτι που επετεύχθη μετά από επαλειμμένες συναντήσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή με τον Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη, με τους παράγοντες των Τεχνικών Υπηρεσιών της Γ.Γ. Αθλητισμού και την άριστη συνεργασία με τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Σερρών και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, ανοίγοντας τον δρόμο για την κατασκευή ενός πρότυπου βιοκλιματικού σύγχρονου κλειστού κολυμβητηρίου στις Σέρρες.

Το ευχάριστο νέο ανακοίνωσε ο σύμβουλος του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών για θέματα του Α και Β βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης Ιωάννης Χατζόπουλος.

Όσον αφορά την πορεία του έργου, αυτό είχε δημοπρατηθεί με το σύστημα Μελέτη – Κατασκευή και οι εργασίες για την κατασκευή είχαν ξεκινήσει το 2004, οι οποίες όμως σταμάτησαν μετά από την εξάντληση των διαθέσιμων πιστώσεων, λόγω έλλειψης της απαιτούμενης χρηματοδότησης για την αποπεράτωση του.  Τον Ιούνιο του 2019  η κατασκευή του εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γ.Γ.Α. με το ποσό των 5.580.000 € (επίσης μετά από αρκετές συναντήσεις του πρώην Δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη με τον πρώην υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, που είχε επισκεφθεί το χώρο  κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στις Σέρρες στις 4 Δεκεμβρίου 2016).