Νέο μέλος στην Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) ο Πρόεδρος του ΔΗΚΚΠΑ του Δήμου Βισαλτίας Βάϊος Βαδαρλής

 

 

Τι ακριβώς είναι η Ένωση Νέων  Αυτοδιοικητικών;

Η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (Ε.Ν.Α), ιδρύθηκε το 2015 από νέους αυτοδιοικητικούς απ’ όλη την Ελλάδα, πιστεύοντας πως η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να βρει νέους και καλύτερους τρόπους ανάπτυξης και ανάδειξης των τοπικών κοινωνιών.

Στην Ε.Ν.Α. συμμετέχουν νέοι άνθρωποι με καινοτόμες ιδέες, είναι μορφωμένοι, είναι γνωστοί στις τοπικές τους κοινωνίες, με επαγγελματική καταξίωση ο καθένας στο χώρο που κινείται εργασιακά και δεν βλέπουν τη συμμετοχή στα κοινά ως επάγγελμα, αλλά ως προσφορά και αγάπη για τις τοπικές τους κοινωνίες.

 

Ποιος είναι η ρόλος της Ε.Ν.Α;

Ο ρόλος της είναι αναπτυξιακός και ταυτόχρονα παρεμβατικός σε κάθε τοπική κοινωνία της Ελλάδας.

Σκοπός της ΕΝΑ είναι να παρεμβαίνει, μέσω των μελών της σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν τόσο τη χώρα μας όσο και τις κατά τόπους περιοχές, να προτείνει λύσεις, να προβάλλει και να αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε τοπικής κοινωνίας.

 

Ποιοι είναι οι δικοί σας στόχοι κ. Βαδαρλή μέσα από την συμμετοχή σας στην ένωση;

Είναι σίγουρα ένα νέο εγχείρημα να συντονιστούμε τόσοι νέοι αιρετοί από όλη την χώρα με κοινούς στόχους και με προτάσεις για  καινοτόμες λύσεις σε πολλά τοπικά ζητήματα. Βασικός μου στόχος είναι η κινητοποίηση και άλλων νέων ανθρώπων με ικανότητες και  ιδέες που αφορούν τον τόπο μας

Είναι σαφώς πιο άμεσο όντας μέλος μιας τέτοιας οργάνωσης, μιας πανελληνίας ένωσης Αυτοδιοικητικών να μπορέσω να αναδείξω τα προβλήματα του τόπου μου, αλλά κυρίως αυτό που θα ήθελα να αναδείξω είναι οι ιδιαιτερότητες του Δήμου Βισαλτίας καθώς και της περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Αυτό το για μένα αποτελεί πρωταρχικό μου στόχο.

Γνωρίζουμε κ. Βαδαρλή πως από όλη την περιφερειακή ενότητα των Σερρών εσείς αποτελείται το μοναδικό μέλος της Ε.Ν.Α, τι σημαίνει αυτό για εσάς;

Το γεγονός αυτό είναι σίγουρα τιμητικό για εμένα να είμαι  το πρώτο μέλος της οργάνωσης αυτής, παρ όλα αυτά πρέπει ο καθένας μας από την μεριά του να προσπαθήσει να αναβαθμίσει τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης και να διεκδικήσουμε ακόμη περισσότερες αρμοδιότητες από το κεντρικό κράτος.

Αποτελεί σίγουρα για εμένα δέσμευση η συμμετοχή μου αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και μια μεγάλη ευκαιρία να καταθέσω προτάσεις επιχειρήματα και λύσεις που αφορούν τον τόπο μου.

Και με αυτό θα ήθελα να κλείσω, πως γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια καταγραφής και ανάδειξης πολλών ζητημάτων της περιοχής, σύντομα λοιπόν θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε και μέσα από την  Ε.Ν.Α σε πανελλαδικό επίπεδο πλέον οι λύσεις και οι παροχές για τον τόπο να είναι άμεσες.