ΟΑΣΘ, Μετρό, Flyover και αντιπλημμυρικά στις Σέρρες, στο επίκεντρο της συνάντησης Καραμανλή -Τζιτζικώστα

Από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε ότι στη λύση της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων έχουν συμφωνήσει σχεδόν όλοι

 

Αναφερόμενος στα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας επισήμανε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δημιουργεί στις Σέρρες ένα μάστερ πλαν για όλη την αντιπλημμυρική προστασία του νομού Σερρών, ώστε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που έχουν να κάνουν με τον ποταμό Στρυμόνα και τη λίμνη Κερκίνη.

Την κυβερνητική θέση για το μείζον θέμα του μετρό Θεσσαλονίκης επανέλαβε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής τονίζοντας πως «το σύνθημα είναι ένα: Θέλουμε και αρχαία και μετρό. Για αυτό ας αφήσουμε τις διχόνοιες του παρελθόντος».

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο υπουργός ανέφερε πως στη λύση της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων, έχουν συμφωνήσει – για πρώτη φορά – κυβέρνηση, περιφέρεια, ΤΕΕ και άλλοι φορείς της Θεσσαλονίκης.

«Για το μετρό της Θεσσαλονίκης έχει παρθεί μια απόφαση που ακούει στο σύνθημα: Θέλουμε και μετρό και αρχαία. Ας αφήσουμε τις διχόνοιες του παρελθόντος. Για πρώτη φορά η κυβέρνηση, περιφέρεια, ο δήμος Θεσσαλονίκης και οι φορείς έχουν συμφωνήσει στη λύση της απόσπασης και της επανατοποθέτησης» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

Είπε ακόμη, πως μερικοί έχουν ακόμη αντίθετες απόψεις, ωστόσο σημείωσε πως «περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα βρεθεί οριστική λύση και το μετρό της Θεσσαλονίκης που έχει ταλαιπωρήσει τους Θεσσαλονικείς για πολλά χρόνια θα βρει σύντομα το δρόμο του».

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε ότι το επόμενο διάστημα θα ενταθούν οι εργασίες του μετρό, προκειμένου, όπως είπε «να πετύχουμε το στόχο του 2023. Ως Περιφέρεια είμαστε εδώ για να συνδράμουμε, ώστε να τηρηθεί στο ακέραιο το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί».

#pressgreece