ΟΕΒΕΣ: Αποκλεισμός των επιχειρήσεων του Δήμου Βισαλτίας από την ανάθεση προμηθειών και υπηρεσιών από τις φυλακές

Η Ομοσπονδία Ε.Β.Ε.Σ. Επ. Βισαλτίας με επιστολή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βισαλτίας έθεσε υπόψη του Δ.Σ. ένα σοβαρό ζήτημα που αφορά τον επαγγελματικό κόσμο της περιοχής, και συγκεκριμένα τον αποκλεισμό των επιχειρήσεων του Δήμου Βισαλτίας από την ανάθεση προμηθειών και υπηρεσιών από το κατάστημα κράτησης (φυλακές) Νιγρίτας
Πιο αναλυτικά, στην επιστολή αναφέρονται τα ακόλουθα:

Με την παρούσα επιθυμούμε να θέσουμε υπόψη του Δ.Σ. ένα σοβαρό ζήτημα που αφορά τον επαγγελματικό κόσμο της περιοχής.
Ειδικότερα αναφερόμαστε στο ζήτημα της ανάθεσης προμηθειών και υπηρεσιών από το κατάστημα κράτησης (φυλακές) Νιγρίτας σε επιχειρήσεις εκτός της περιοχής μας.
Όπως γνωρίζετε η δημιουργία φυλακών στην περιοχή αποτέλεσε αίτημα και υποστηρίχθηκε από όλους τους φορείς του τόπου μας οι οποίοι προσδοκούσαν ότι η λειτουργία φυλακών θα συνέβαλλε τόσο στη μείωση της ανεργίας όσο και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας σε μια περιοχή που φθίνει καθημερινά.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα οι προσδοκίες μας δεν επιβεβαιώθηκαν.

Παρά τις δεσμεύσεις του τότε αρμόδιου υπουργού για προσλήψεις ανέργων από την περιοχή μας (ως αντισταθμιστικό όφελος) δεν έγιναν ενώ ακόμη οι αναθέσεις υπηρεσιών και προμηθειών από τη διεύθυνση των φυλακών γίνονται συχνά με τρόπο μεροληπτικό και σε βάρος του τοπικού επαγγελματικού κόσμου. Προμήθειες που υπάρχει δυνατότητα να γίνουν από τις επιχειρήσεις της Βισαλτίας παραγγέλλονται και πραγματοποιούνται από επιχειρήσεις των Σερρών, της Θεσσαλονίκης ακόμη και της Δράμας χωρίς να μπαίνουν
στον κόπο οι αρμόδιοι να πάρουν προσφορές από τα καταστήματα της περιοχής, αγνοώντας τα επιδεικτικά.
Εκτιμώντας ότι η κατάσταση αυτή αφορά στο σύνολο των πολιτών της περιοχής μας που στήριξαν την δημιουργία και λειτουργία των φυλακών Νιγρίτας, αξιολογώντας το γεγονός ότι ο Δήμος Βισαλτίας είναι ο φορέας εκείνος που εκφράζει με τρόπο αντιπροσωπευτικό και αυθεντικό φορείς και πολίτες, σας παρακαλούμε όπως λάβετε σχετική θέση επί του θέματος στην προοπτική της διασφάλισης των τοπικών συμφερόντων .
ΜΕ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
της ΟΕΒΕΣ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ