ΟΡΙΖΩΝ Α.Τ.Ε. H Σερραϊκή ενεργειακή εταιρεία που καινοτομεί!

ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ  & ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ

Πριν από έξι μήνες περίπου, πραγματοποιήθηκε στο Άγκιστρο Σερρών η παρουσίαση του έργου της πρωτοποριακής σερραϊκής εταιρείας ΟΡΙΖΩΝ ΑΤΕ και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.) με τον διακριτικό τίτλο “REMOTE”, που έγκειται στην δημιουργία και λειτουργία πιλοτικής μονάδας παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας πράσινου υδρογόνου.

Η παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε ήταν εντυπωσιακή καθώς δώθηκε πλήρης εικόνα των προοπτικών που ανοίγει μία τέτοια τεχνογνωσία για την ελληνική, αλλά και διεθνή ενεργειακή πραγματικότητα. Μία ξενάγηση στις εγκαταστάσεις αυτού του ενεργειακού πάρκου είναι, αναμφίβολα, μια βόλτα στο μέλλον.

 

Το υδρογόνο μπορεί σε λίγα χρόνια να υποκαταστήσει τα παραδοσιακά καύσιμα, καθιερώνοντας μια πράσινη εναλλακτική για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Είναι πολύ σημαντικό πως αυτό το εγχείρημα λαμβάνει χώρα στις Σέρρες, στην περιφέρεια του Νομού μας. Το project της ΟΡΙΖΩΝ ΑΤΕ αδιαμφισβήτητα αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση της παραγωγικής ανασυγκρότησης του νομού, με όρους δίκαιης και πράσινης ανάπτυξης. Η αναπτυξιακή πολιτική κάθε κυβέρνησης δεν μπορεί παρά να παρέχει αμέριστη στήριξη σε τέτοιες πρωτοβουλίες.

 

 

Η ΟΡΙΖΩΝ Ανώνυμη Τεχνική Εταιρεία ιδρύθηκε στις Σέρρες και το 1994 κατασκεύασε τον πρώτο ιδιωτικό μικρό Υδροηλεκτρικό Σταθμό στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στο Άγκιστρο Σερρών συνεχίζοντας δυναμικά και σε άλλες περιοχές την δραστηριότητα της στον κλάδο της Ανανεώσιμης Ενέργειας έχοντας να επιδείξει σήμερα ένα πλούσιο portfolio έργων, καθώς και ένα ευρύ φάσμα νέων δραστηριοτήτων, το οποίο διαρκώς αναπτύσσει. Παράλληλα, διατηρεί σημαντικές συνεργασίες με ερευνητικά ιδρύματα και συμμετέχει σε ευρωπαϊκά, διακρατικά και εθνικά ερευνητικά έργα που δείχνουν το δρόμο των εξελίξεων στα πεδία της Ανανεώσιμης Ενέργειας και του Περιβάλλοντος.

 

 

Είναι μια εξαιρική δουλειά από την οικογένεια Χατζηγαβριήλ που ακολουθεί τις διεθνής τεχνολογικές εξελίξεις καθώς μεσοπρόθεσµα το υδρογόνο θα αποτελέσει µέσο αποθήκευσης της πλεονάζουσας ενέργειας από ΑΠΕ, όπου σε συνδυασµό µε κυψέλες καυσίµου θα επιτρέψουν την αύξηση της διείσδυσης των ΑΠΕ και την παροχή εγγυηµένης ισχύος σε αυτόνοµα ή µη-διασυνδεδεµένα ενεργειακά συστήµατα.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν, για όλα αυτά, στην οικογένεια Χατζηγαβριήλ και τους ανθρώπους της εταιρείας ΟΡΙΖΩΝ ΑΤΕ, καθώς και το Ε.Κ.Ε.Τ.Α., εταίρο στο έργο Remote. Δείχνουν το δρόμο για το αύριο και οφείλουμε με κάθε τρόπο να τους στηρίξουμε.

#PressGreece

#ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ