Ο Τάσος Χατζηβασιλείου εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων στη Διάσκεψη του Βελγίου

Τη Βουλή των Ελλήνων εκπροσώπησε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου, στη Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των κοινοβουλίων της Ε.Ε που έλαβε χώρα στη Namur του Βελγίου, με την ιδιότητά του ως Ά Αντιπροέδρου της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο του σερραίου βουλευτή:

Κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν οι προτεραιότητες της εξάμηνης Προεδρίας του Βελγίου στην Ε.Ε. Ο Σερραίος βουλευτής παρουσίασε τις εθνικές θέσεις σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, όπως το μεταναστευτικό, το κοινωνικό κράτος, καθώς και την πορεία της ευρωπαϊκής διεύρυνσης.

 

Επίσης, ο κ. Χατζηβασιλείου ζήτησε περισσότερους πόρους για την Κοινή Αγροτική Πολιτική και την Πολιτική Συνοχής και υπογράμμισε ότι η κλιματική κρίση δημιουργεί νέα δεδομένα. Μάλιστα, πρότεινε να ενισχυθεί ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και να ενταχθεί στην Κοινή Αγροτική Πολιτική. «Η Ελλάδα επιδιώκει επαρκή χρηματοδότηση για την Κοινή Αγροτική Πολιτική. Πρέπει να δημιουργηθεί άμεσα ένας μηχανισμός πολιτικής προστασίας που θα είναι ενσωματωμένος στην Κοινή Αγροτική Πολιτική», τόνισε.

Επιπροσθέτως, ο κ. Χατζηβασιλείου κατέθεσε πρόταση για δημιουργία ευρωπαϊκής ομάδας εργασίας που θα απαρτίζεται από τις αρμόδιες για κοινωνικά και οικονομικά θέματα υπηρεσίες των κρατών-μελών. Αρμοδιότητα της ομάδας πρότεινε να είναι η επεξεργασία θέσεων και η ανταλλαγή απόψεων, με στόχο την ενδυνάμωση του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων.

 

Μετά το πέρας της Διάσκεψης, ο κ. Χατζηβασιλείου δήλωσε:

«Σήμερα, στη Namur του Βελγίου, εκπροσώπησα τη Βουλή των Ελλήνων στη Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, παρουσίασα τις εθνικές θέσεις σε μια σειρά από κρίσιμα ευρωπαϊκά ζητήματα. Συζητήσαμε για τις προτεραιότητες της τωρινής βελγικής προεδρίας της Ε.Ε., για την ανάγκη ενίσχυσης του κοινωνικού πυλώνα προς όφελος όλων των Ευρωπαίων και για τη διεύρυνση της Ένωσης. Υπενθύμισα σε όλα τα υποψήφια κράτη-μέλη ότι ο σεβασμός του κράτους δικαίου και η καλή γειτονία αποτελούν ελάχιστες προϋποθέσεις για την Ελλάδα».

 

Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής όχι μόνο ευρωπαϊκές ομάδες, αλλά και ομάδες που προέρχονται από όλο τον κόσμο.

Αυτήν τη στιγμή έχει οριστικοποιηθεί ήδη η ημερομηνία διεξαγωγής των κουίζ στα οποία θα κληθούν οι ομάδες να διαγωνιστούν, για τις 25 Ιανουαρίου του 2024, αλλά και οι επίσημες ημερομηνίες διεξαγωγής του Formula Student Greece, στις 27 Αυγούστου με 1 Σεπτεμβρίου του 2024