Πανηγυρικές εκδηλωσεις της Ζωοδόχου Πηγής Τερπνής

Την παραμονή του πανηγυριού της Ζωοδόχου Πηγής Τερπνής, δηλαδή την Πέμπτη μετά το Πάσχα στις  24 Απριλίου 2014, πριν τις μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος στο χώρο του  π. Λυκείου (παλαίστρα) όπου θα χορέψουν τα χορευτικά συγκροτήματα παραδοσιακά και μοντέρνα, θα γίνει η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου ΤΕΡΠΝΗ-ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ που έγραψε ο εκπαιδευτικός κ. Γιάννης Τουλάκης και την έκδοση έκανε ο σύλλογός μας. Είναι μια πολύχρονη προσπάθεια που κράτησε 5 περίπου χρόνια και θα αποτελέσει παρακαταθήκη για την Τερπνή αλλά και τη Βισαλτία, μια και δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην περιοχή μέχρι σήμερα. Το βιβλίο συνοδεύεται από cd με νταούλια και ζουρνάδες όπου παίζουν οι υπέροχοι οργανοπαίκτες: Γιάννης Μπάρμπας στο ζουρνά, Γιώργος Γεωργίου στο νταούλι και Γιάννης Πούνης στο δεύτερο ζουρνά. Μετά το πέρας της παρουσίασης θα ακολουθήσει όμορφο πρόγραμμα από τη χορωδία μας και στη συνέχεια λαϊκό γλέντι στον αύλειο χώρο του πρώην Αναστάδειου Λυκείου με τον Τερπνιώτη αγαπημένο φίλο και συνεργάτη μουσικό κ. Παναγιώτη Ζαρίμπα και ομάδα εξαίρετων μουσικών.

Στον ίδιο χώρο ταυτόχρονα θα λειτουργήσει υπέροχη έκθεση Ζωγραφικής με έργα της εκπαιδευτικού και ζωγράφου κ. Χαχόλα Στεργιανής, η οποία μας έχει ήδη εντυπωσιάσει στην πρώτη της έκθεση που έγινε στην Κοινότητα Τερπνής, στην επέτειο των 100 χρόνων από τη Μάχη στα Πλατανούδια. Είμαστε σίγουροι ότι η δεύτερή της έκθεση θα είναι μια ακόμη έκπληξη.

Το Σάββατο 26-4-2014 στις 5 μ.μ ο Ιππικός Σύλλογος Νιγρίτας στα πλαίσια των πανηγυρικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιήσει ιππικούς αγώνες 1000, 1400 και 1800 μ στη θέση Κοσίγιελου στην Τερπνή.

Τις επόμενες ημέρες θα σας πούμε πολλά περισσότερα για το πανηγύρι της Τερπνής και τις παράλληλες εκδηλώσεις του.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΝΙΓΡΙΤΙΑΝΑ 2014

Το Σάββατο στην πλατεία της Νιγρίτας στις 7,30 μ.μ ο Πολιτιστικός Σύλλογος θα συμμετέχει στις διήμερες εκδηλώσεις «Νιγριτινά 2014» με το μοντέρνο του χορευτικό υπό τις οδηγίες της γυμνάστριαας κ. Βαγενά Δέσποινας. Πρόκειται για μια μεγάλη προσπάθεια προκειμένου η περιοχή μας να ζωντανέψει με διήμερες αθλητικοπολιτιστικές εκδηλώσεις το Σάββατο και Κυριακή 12 & 13 Απριλίου, τις οποίες αξίζει να παρακολουθήσετε και να υποστηρίξετε με την παρουσία σας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ         ΔΡΑΜΑΛΗ-

ΤΟΥΛΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ                                                                                   ΥΠΕΥΘ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ-ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΕΡΖΑΚΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ