Παν. Σπυρόπουλος: Ομαλή η κίνηση των οχημάτων στον Προμαχώνα Δύο ουρές εξυπηρέτησης

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σπυρόπουλος με τον ιστοτόπο μας, μας διαβεβαίωσε πως η κίνηση των οχημάτων στον Προμαχώνα, από εχθές (17/6) το απόγευμα έχει ομαλοποιηθεί.

Στα σύνορα έχουν δημιουργηθεί δύο ουρές. Μία με αυτοκίνητα που προέρχονται από την Ε.Ε. (συνθήκη ΣΕΓΚΕΝ) και μια εκτός Ε.Ε.

Στην πρώτη οι έλεγχοι που γίνονται είναι από τον ΕΟΔΥ είναι δειγματοληπτικοί και κάθε δέκα αυτοκίνητα γίνεται εξέταση σε 4 άτομα, με αποτέλεσμα να περνούν τα σύνορα σχετικά πολύ γρήγορα (10 περίπου λεπτά)

Στην άλλη ουρά με τα οχήματα που προέρχονται από χώρες εκτός Ε.Ε., οι έλεγχοι γίνονται σε όλους τους επιβάτες (καταγραφή των στοιχείων κι εξετάσεις) με αποτέλεσμα να παρατηρείται καθυστέρηση που φτάνει και την μία ώρα.

Επίσης μας διαβεβαίωσε πως το πρόβλημα το δημιούργησαν οι Βούλγαροι με τους δικούς τους ελέγχους, (που αφορούν βουλγάρικα αυτοκίνητα για την μη πληρωμή προστίμων οδικών παραβάσεων) που είχαν ως αποτέλεσμα την δημιουργία της ουράς των 10χλμ. και πως αυτά που ακούγονται από την Βουλγάρικη πλευρά είναι προϊόν… “προπαγάνδας”.

Το χρονικό διάστημα από την Δευτέρα μέχρι χθες πέρασαν τα σύνορα περισσότερα από 5.000 οχήματα, εκ των οποίων τα 4.000 ήταν Βουλγάρικα και τα 1.000 άλλων εθνικοτήτων.

Ενώ η κάθοδος των Βουλγάρων προς τις Ελληνικές παραλίες συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, που αναμένεται να ενταθεί αύριο Παρασκευή και Σάββατο.