Πολιτική Συνοχής Η μυστική συνταγή για μία καινοτόμα επιχείρηση

Ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της εταιρίας AGROTOPOS κ. Βασίλης Καλαϊτζίδης

 

Δίπλα στη λίμνη Κερκίνη μία πρότυπη μονάδα παραγωγής, επεξεργασίας και τυποποίησης ρυζιού και οσπρίων, την AROTOPOS, με καινοτομίες που εφαρμόζουν και το ότι είναι οι ίδιοι παραγωγοί, έχουν, πλέον, τη δυνατότητα να ανοίξουν την αγορά τους ακόμη περισσότερο ενισχύοντας την τοπική και την ευρύτερη Ελληνική οικονομία.

 

 

Συνομιλήσαμε με τον ιδιοκτήτη-επιχειρηματία κο Βασίλη Καλαϊτζίδη ο οποίος μας εξηγεί τι τους βοήθησε στο όραμα και την ανάπτυξη της επιχείρησης του.

 

¨Έχουμε ενταχθεί στο πρόγραμμα  «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)», του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, Δράση: «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές»

Με την ένταξη  επιχείρησης μας στο  πρόγραμμα   με  ποσοστό επιδότησης  50 %    , προχωρήσαμε σε αγορά  νέας  υπερσύγχρονης συσκευαστικής μηχανής  , με όλα τα  παρελκόμενα  όπως τροφοδοσία , κιβωτιοποίηση κτλ .

 

Μηχανή  ακριβείας και ταχύτητας  , με πολλαπλές δυνατότητες ως αναφορά  το τύπο αλλά και  μέγεθος της συσκευασίας .

Δημιουργήσαμε  νέες  καινοτόμες συσκευασίες  , πολλών μεγεθών  αλλά και με μίξη προϊόντων , στοχεύοντας  στην ανάδειξη  τοπικών καλλιεργειών και προϊόντων  ,   λαμβάνοντας υπόψιν τις  νέες γαστρονομικές  τάσεις και σύγχρονο τρόπο  ζωής .

Με  τοπικά και Ελληνικά κυρίως προϊόντα  , δημιουργήσαμε πρακτικές και εύκολες συσκευασίες , εύχρηστες για την  καθημερινότητα  του  συγχρόνου  νοικοκυριού .

Επίσης  με την αύξηση  , λόγω υψηλής  ταχύτητας της νέας συσκευαστικής , μειώθηκε το κόστος συσκευασίας    όλων  των προϊόντων μας  , με αποτέλεσμα να γίνει  περισσότερο  ανταγωνιστική η εταιρία μας   .

 

Τέλος  μας δόθηκε η δυνατότητα και  προσθέσαμε   μια επιπλέον δραστηριότητα , καθώς αναλάβαμε συσκευάζαμε   προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας PL για μεγάλα  Σούπερ Μάρκετ και  διανομείς , προσθέτοντας επιπλέον τζίρο.¨

Η εταιρία Agrόtopos αποτελεί μία πρότυπη μονάδα παραγωγής, επεξεργασίας και τυποποίησης ρυζιού και οσπρίων. Βρίσκεται στην εύφορη πεδιάδα του Ν. Σερρών, στις παρόχθιες περιοχές του ποταμού Στρυμόνα, περιοχή η οποία αποτελεί την πλέον κατάλληλη για την καλλιέργεια του ρυζιού και άλλων καλλιεργειών.
Δραστηριοποιείται στο χώρο αυτό πάνω από 30 χρόνια και είναι μια πλήρως καθετοποιημένη μονάδα καθώς έχει αναπτύξει την δική της ομάδα παραγωγών για να ελέγχει την πορεία των προϊόντων από την καλλιέργειά τους έως και το τελικό προϊόν. Έχει αναπτύξει επίσης,ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, επενδύοντας στην καινοτομία, την εξωστρέφεια και κυρίως την ποιότητα.
Στα τριάντα και πλέον χρόνια λειτουργίας του, ο Agrόtopos χρησιμοποιώντας φυσικές και αγνές πρώτες ύλες κατάφερε να παράγει εξαιρετικά προϊόντα με υψηλά πρότυπα ποιότητας, υγιεινής και ασφάλειας. Λαμβάνοντας υπόψη τόσο την παράδοση όσο και τον σύγχρονο τρόπο ζωής αλλά και στοχεύοντας στην υιοθέτηση υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής δημιούργησε ολοκληρωμένες σειρές προϊόντων ρυζιού και οσπρίων, τα δικά του παραδοσιακά ζυμαρικά αλλά και έτοιμες συνταγές προσαρμοσμένες στις νέες γαστρονομικές τάσεις.

Όλα τα προϊόντα του Agrόtopos είναι προϊόντα υγιεινής διατροφής, χωρίς συντηρητικά και παρασκευάζονται και συσκευάζονται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρίας, πάντοτε σε ιδιαίτερες συσκευασίες.