ΠΟΥ: Eδωσε έγκριση για το κινεζικό εμβόλιο της Sinovac

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ενέκρινε σήμερα για επείγουσα χρήση το εμβόλιο κατά της Covid-19 της κινεζικής εταιρείας Sinovac, όπως ανακοίνωσε σε δελτίο τύπου.

Η επιτροπή των ειδικών για θέματα εμβολιασμού του ΠΟΥ συνέστησε αυτό το εμβόλιο, που γίνεται σε δύο δόσεις με διάστημα, ανάμεσά τους, 2 έως 4 εβδομάδων για τα άτομα 18 ετών και άνω.

Οι εμπειρογνώμονες του ΠΟΥ ολοκλήρωσαν τις μελέτες όσον αφορά την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του. Τα αιτήματα έχουν κατατεθεί από τις Sinopharm και Sinovac από τον περασμένο Μάρτιο.

Η ομολογοποίηση από τον ΠΟΥ βάσει της διαδικασίας για καταστάσεις επείγουσας ανάγκης (EUL) επιτρέπει στις χώρες να επιταχύνουν τις δικές τους διαδικασίες έγκρισης από τις ρυθμιστικές αρχές για να εισαγάγουν και να χορηγήσουν το εμβόλιο. Επιτρέπει επίσης στην UNICEF να αγοράσει το εμβόλιο για να το διανείμει σε χώρες που έχουν ανάγκη.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2020 ο ΠΟΥ ομολογοποίησε με επείγουσα διαδικασία το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19. Έκανε το ίδιο στις 15 Φεβρουαρίου για τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν από την AstraZeneca (αυτό που παρασκευάζεται στη Νότια Κορέα και αυτό που παρασκευάζεται στην Ινδία από το Serum Institute of India και στις 12 Μαρτίου για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

#pgnews

#ΥΓΕΙΑ