ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΙΓΡΙΤΑ

Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν σε κείμενο του Γιώργου Θεοτοκά από το βιβλίο «Στοχασμοί και Θέσεις », το οποίο αφορούσε στις «παραινέσεις ενός πατέρα στην εποχή μας». Οι μαθητές καλούνταν να αναφερθούν στη σχέση εφήβων και ενηλίκων στο οικογενειακό περιβάλλον με έμφαση στις συγκρούσεις και στο πως αυτές μπορούν να ξεπεραστούν.
 
Εναρκτήριο λάκτισμα για τις πανελλαδικές εξετάσεις το πρωί, της περασμένης Τρίτη 6 Ιουνίου 2017, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων Οι εξετάσεις κύλησαν ομαλά, χωρίς προβλήματα και στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών..
Οι εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων που ξεκίνησαν χθες Τρίτη, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017.
Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν σε κείμενο του Γιώργου Θεοτοκά από το βιβλίο «Στοχασμοί και Θέσεις» το οποίο αφορούσε στις «παραινέσεις ενός πατέρα στην εποχή μας». Στη συνέχεια κλήθηκαν να αναπτύξουν ένα άρθρο 450-500 λέξεων που θα δημοσιευόταν στο περιοδικό του σχολείου τους, και να αναφερθούν : α) σε θέματα που προκαλούν συγκρούσεις μεταξύ εφήβων και ενηλίκων στο οικογενειακό περιβάλλον και β) στους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να ξεπεραστούν οι εντάσεις.
Τα θέματα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος ήταν βατά. Ζητήθηκαν να απαντηθούν ορισμένες απλές ερωτήσεις επεξεργασίας του κειμένου που συνδέονται άμεσα με την ύλη των Εξετάσεων. Ενδιαφέρον έχει, ωστόσο, το γεγονός ότι δεν επελέγη ερώτηση τύπου Σωστό – Λάθος στη Β1, αλλά ερώτηση ανάπτυξης. Το θέμα της Έκθεσης ήταν απλό και κλασικό. Αφορούσε στη σχέση εφήβων και ενηλίκων στο οικογενειακό περιβάλλον με έμφαση στις συγκρούσεις και στο πως αυτές μπορούν να ξεπεραστούν.
Την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017,την σκυτάλη στις εξετάσεις πήραν οι υποψήφιοι των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ). Με το ίδιο μάθημα ,της Νεοελληνικής Γλώσσας θα ξεκινήσουν οι υποψήφιοι ενώ θα ολοκληρωθούν οι εξετάσεις την Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017,με τα μαθήματα Γενικής Παιδείας, Ιστορία και Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής.
Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι που διεκδικούν Β μια θέση στην ανώτατη εκπαίδευση με τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις είναι 104.965 μαθητές, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ. Οι συμμετέχοντες στις εξετάσεις είναι: Από τα ημερήσια ΓΕΛ 84.838, από τα εσπερινά ΓΕΛ 1.111,από τα ημερήσια ΕΠΑΛ 17.995, από τα εσπερινά ΕΠΑΛ 460, από τα εσπερινά ΕΠΑΛ που θα εξεταστούν με το ημερήσιο 561.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών
Στην μάχη των εξετάσεων και οι Σερραίοι μαθητές . Στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών τα εξεταστικά Κέντρα για τους υποψηφίους των ΓΕΛ είναι 19 , δηλαδή όλα τα ΓΕΛ , και 2 για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, που είναι οι χώροι του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ στην πόλη των Σερρών . Στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών υπάρχει και Βαθμολογικό Κέντρο που είναι το 2ο ΓΕΛ στην πόλη των Σερρών, που παράλληλα είναι και εξεταστικό κέντρο για τα παιδιά που έχουν μαθησιακές δυσκολίες.
Όσο αφορά τον αριθμό των υποψηφίων σύμφωνα με τις αιτήσεις που έχουν γίνει για συμμετοχή στις εξετάσεις είναι 1560 ,από αυτούς 1180 μαθητές και απόφοιτοι των ΓΕΛ και 380 μαθητές και απόφοιτοι των ΕΠΑΛ.