Πρόεδρος ΕΒΕΣ: Να δοθεί προτεραιότητα στο Ν.Σερρών για το εμβόλιο

 

 

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και τον  Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Χρήστος Μέγκλας, με θέμα: “ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Ν. ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ”.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής:

 

 

Αξιότιμες/οι,
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε ο Νομός Σερρών έχει πληγεί σημαντικά από την πανδημία του κορωνοϊού, καθώς συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό κρουσμάτων και υψηλό ποσοστό θνησιμότητας. Μάλιστα, το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο οδήγησε σε επιβολή τοπικού lockdown ήδη από τις 29 Οκτωβρίου 2020, με αποτέλεσμα ο Νομός Σερρών να βρίσκεται σε αυτό το καθεστώς εδώ και σχεδόν δύο μήνες.

Οι επιχειρήσεις του Νομού μας έχουν υποστεί τεράστια ζημία, καθώς πέρα από τα προβλήματα που ήδη αντιμετώπιζαν λόγω του διασυνοριακού παραεμπορίου, του αθέμιτου ανταγωνισμού με επιχειρήσεις στην άλλη πλευρά των συνόρων, της εκροής συναλλάγματος προς γειτονικές χώρες λόγω φθηνότερων τιμών και φορολογικών συντελεστών, πλέον ήρθαν αντιμέτωπες με τις επιπτώσεις μιας παγκόσμιας πανδημίας και συνεχόμενα lockdown που απειλούν πλέον τη βιωσιμότητά τους.

Επειδή οι επιχειρήσεις – μέλη μας δεν μπορούν να αντέξουν άλλο αυτές τις συνέπειες, κρίνουμε αναγκαίο να δοθεί προτεραιότητα στο Νομό Σερρών κατά την προετοιμασία των κέντρων εμβολιασμού και τον προγραμματισμό χορήγησης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, προκειμένου να εμβολιαστεί άμεσα το σύνολο του πληθυσμού.