Πύρινος εφιάλτης στη χώρα: “Δίνουμε μάχη σε 51 μέτωπα”, τονίζει ο Ν. Χαρδαλιάς

Ποιες πύρινες εστίες έχουν τεθεί υπό έλεγχο – Σε αυξημένη επιφυλακή οι αρμόδιες αρχές

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς,προχώρησε σε έκτακτη ενημέρωση αναφορικά με την κατάσταση με τις πυρκαγιές. Όπως επισήμανε, η Πυροσβεστική αντιμετωπίζει αυτή την ώρα 51 πύρινα μέτωπα, με τις αρμόδιες αρχές να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή.

Αναφορικά με την ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στα Νέα Στύρα Ευβοίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε πως πρόκειται για μια μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη χωρίς όμως να κινδυνεύουν κατοικίες. Προσέθεσε ότι νωρίτερα εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκου του οικισμού Νημποριό, καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά κατευθύνθηκε προς τα νότια.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε επίσης στους ισχυρούς ανέμους, οι οποίοι αγγίζουν μέχρι και τα 8 μποφόρ δυσκολεύοντας έτσι το έργο της κατάσβεσης από την Πυροσβεστική. Πάνω από τα Νέα Στύρα Ευβοίας με ειδικό πυροσβεστικό εναέριο μέσο πετά αυτή την ώρα ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Για τη φωτιά στον Βαρνάβα,  η οποία έφτασε μέχρι τις αυλές σπιτιών και ανάγκασε την απομάκρυνση των κατοίκων αλλά και τη διακοπή κυκλοφορίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι η εικόνα μπορεί να είναι βελτιωμένη, αλλά οι πύρινες εστίες παραμένουν.

Τέλος αναφορικά με το μέτωπο των πυρκαγιών σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα, επεσήμανε ότι νωρίτερα οι φλόγες πλησιάσαν βιομηχανικές εγκαταστάσεις αλλά η κατάσταση έχει βελτιωθεί.

#pgnews

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ