Σέρρες: Αυξημένη κίνηση για το αντιγριπικό εμβόλιο και την αγορά rapid και self test

Tο αντιγριπικό εμβόλιο σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ αποτελεί το αποτελεσματικότερο μέσο προστασίας έναντι της γρίπης και χτίζει τείχος προστασίας του πληθυσμού. Μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο νόσησης και ιδιαίτερα βαριάς νόσησης από τη γρίπη και συνιστάται ιδιαίτερα για τις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Ιδιαίτερα η παράλληλη κυκλοφορία γρίπης και κορωνοϊού απαιτεί την πλήρη εφαρμογή του αντιγριπικού εμβολιασμού με προτεραιότητα πάντα τον εμβολιασμό ατόμων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου. Στόχος είναι η μείωση των πιθανοτήτων ταυτόχρονης προσβολής και με τους δύο ιούς, που μπορεί να επιβαρύνει την κατάσταση των ασθενών.

Παράλληλα αξιοσημείωτο είναι να προσθέσουμε και την αυξημένη που  παρατηρείται κατά 50% σε ζήτηση  rapid tests αλλα και self tests στα φαρμακεία. Η ζήτηση έχει διπλασιαστεί σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, καθώς πολίτες κάθε ηλικίας προσέρχονται στα φαρμακεία για να κάνουν το τεστ και να διαπιστώσουν εάν νοσούν από COVID-19 ή γρίπη.

Μιλώντας στο ΕΠΙΛΟΓΕΣ ο κ.Δημήτρης Αρναούτογλου Φαρμακοποιός αναφέρθηκε για την κίνηση σχετικά με το Αντιγριπικό εμβόλιο και τα Self Tests