Σέρρες: Δυσαναπλήρωτο κενό στην επιχειρηματική και θεσμική ζωή από την απώλεια του Χρ. Μέγκλα

Η σερραϊκή κοινωνία πενθεί τον  πρωτοπόρο και οραματιστή πρόεδρο του ΕΒΕΣ

«Εφυγε» σε ηλικία 64 ετών- Αύριο στις 11 π.μ η κηδεία του στο Α’ κοιμητήριο- Η ανακοίνωση της εταιρείας του

Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου

Δυσαναπλήρωτο είναι το κενό στον επιχειρηματικό και θεσμικό  στίβο από την απώλεια του Χρήστου Μέγκλα, που έφυγε από τη ζωή το πρωί του Σαββάτου 17 Ιουλίου.

Αφησε την τελευταία του πνοή  στο σπίτι του με όλους τους δικούς του στο πλευρό του  σε ηλικία 64 ετών ύστερα από μία άνιση μάχη το τελευταίο διάστημα.

Μεθοδικός, ακατάμαχος και πεισματάρης   διέπρεψε στην οικονομική και θεσμική ζωή του τόπου μας, με ιδιαίτερα έντονη παρουσία και στα δυο επίπεδα τα τελευταία δέκα χρόνια.

Δημιούργησε μία πετυχημένη επιχείρηση που εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα. Στο Επιμελητήριο Σερρών ειδικά χάραξε νέες διαδρομές  με τις καινοτόμες δράσεις  εντάσσοντας το ΕΒΕΣ στο δρόμο της εξωστρέφειας. Κράτησε σταθερά το πηδάλιο του κορυφαίου οικονομικού οργάνου του Νομού. Με το κύρος του και την δράση του το απογείωσε βάζοντας ψηλούς στόχους και εμπνέοντας τους συνεργάτες του.

Ο Χρήστος Μέγκλας αφήνει μία μεγάλη κληρονομιά και ένα σημαντικό έργο και μία παρακαταθήκη για το μέλλον του σερραικού επιχειρειν.

Η επιχειρηματική κοινότητα αλλά και η σερραϊκό κοινωνία πενθεί μία μοναδική απώλεια και γνωρίζει ότι έχει επωμισθεί για μεγάλη ευθύνη .

Να συνεχίζει στους ίδιους δρόμους που χάραξε και ο ίδιος ως τολμηρός και πρωτοπόρος.

Ο Χρήστος Μέγκλας αγαπούσε τον τόπο του και πίστευε στις δυνατότητες του και τις δυνάμεις του  δυναμικού του.

Από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκε πρόεδρος του ΕΒΕΣ , τον Νοέμβριο του 2011, έδειξε ότι επιθυμεί να κινηθεί ενωτικά και δυναμικά.

Πίστεψε το όραμα της σερραϊκής έκθεσης και ανέλαβε την τόλμη και το ρίσκο να την διοργανώσει το 2015 στο αύλειο χώρο του Διοικητηρίου.

Με θέληση, πείσμα, επαγγελματισμό η έκθεση κέρδισε τις εντυπώσεις από την πρώτη χρονιά και  καθιερώθηκε ως μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις τα επόμενα χρόνια.

Ως μεθοδικός επαγγελματίας έβαζε πάντα στόχους για το επόμενο βήμα. Στο πλαίσιο αυτό στόχευσε η έκθεση να φιλοξενηθεί στο Στρατόπεδο Κολοκοτρώνη διεκδικώντας από την πολιτεία να παραχωρήσει το χώρο.

Ο στόχος αυτός επιτεύχθηκε το 2019 και η  έκθεση γνώρισε μεγάλη επιτυχία δικαιώνοντας την επιμονή και την στόχευση του προέδρου του ΕΒΕΣ  Χρ. Μέγκλα.

Ευτύχησε να δεί η προσπάθεια του να ευδοκιμεί με την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου «Κολοκοτρώνη» για τη δημιουργία του επιχειρηματικού πάρκου.

Πάντα αγωνιστικός με υψηλή στόχευση

Διεκδικώντας πάντα το καλύτερο διεκδίκησε κι  έφερε στις Σέρρες το θεσμό του  agribusiness  το 2018, ενώ διοργανώθηκε και δεύτερη φορά το Φθινόπωρο του 2019.

Δίκαιος,  δεν χαριζόταν σε κανέναν

Παρότι ήταν γνωστό ότι ανήκει στον κεντροδεξιό χώρο δεν χαριζόταν σε κανέναν, έλεγε πάντα τη γνώμη του, χωρίς να τον ενδιαφέρει το κόστος. Έλεγε συχνά ότι δεν νοιωθεί, ούτε είναι πολιτικός,  αλλά θεσμικός εκπρόσωπος του φορέα των επιχειρηματιών.

Παρότι συχνές ήταν οι προτροπές να ασχοληθεί με την πολιτική είτε σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, είτε στην κεντρική πολιτική σκηνή απέρριπτε την ιδέα λέγοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει τίποτε άλλο από τον επιμελητηριακό θεσμό.

Μεγάλη του αγάπη το ποδόσφαιρο

Μεγάλη αγάπη του Χρ. Μέγκλα ήταν και το ποδόσφαιρο. Υπήρξε μέλος της διοίκησης του Πανσερραικού επί ημερών Π. Θεοδωρίδη ενώ υπήρξε και ο άνθρωπος που στήριξε το σωματείο του Εθνικού Γαζώρου που μετονομάστηκε σε  SERRES F.C.

Με δημιουργική σκέψη και ενωτική διάθεση είχε προτείνει την συγχώνευση  της σερραικής ομάδας με τον Πανσερραικό,πρόταση που δεν εισακούστηκε.

«Έδωσε τον αγώνα τον καλό»

Ο Χρ. Μέγκλας έδωσε τον κάλο αγώνα για την προκοπή του τόπου μας και είχε την στόφα του ευπατρίδη, αστού Σερραίου.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ ΑΒΕΕ»

Με αίσθημα βαθύτατης θλίψης η εταιρεία «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ ΑΒΕΕ» ανακοινώνει τον πρόωρο και αδόκητο θάνατο του ιδρυτή της εταιρείας, Χρήστου Μέγκλα.Ο Χρήστος Μέγκλας αποτέλεσε έναν ιδιαίτερα δραστήριο άνθρωπο που ξεκίνησε από το 1980 την επιχειρηματική του δράση. Το 1998 προέβη σε συγχώνευση τριών (3) εταιρειών που ίδρυσε, και τη δημιουργία της «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ ΑΒΕΕ», όπου διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος. Ήταν ένας άνθρωπος χαρισματικός, με όραμα και αστείρευτη δημιουργικότητα. Πλούσια ήταν η δράση που επέδειξε στα κοινά και κυρίως στη διεκδίκηση της ανάπτυξης της υγιούς επιχειρηματικότητας, μέσα από τη θέση του Προέδρου του Επιμελητήριου Σερρών, το οποίο και υπηρέτησε με υψηλή αίσθηση καθήκοντος και αφοσίωση από το 2011 έως το 2021. Η λαμπρή επιχειρηματική του πορεία, τα επιτεύγματα και το όραμα του συνεχίζουν να μας εμπνέουν και αποτελούν παράδειγμα για συνεχίσουμε το έργο του σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων μας, πάντα δίπλα στους εργαζομένους, τους συνεργάτες και τους πελάτες της επιχείρησης μας.

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιούλιου στον Ι.Ν. Κωνσταντίνου & Ελένης στο Α ́Νεκροταφείο Σερρών στις11 π.μ.

ΔΉΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΕΡΡΏΝ

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΏΛΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΉΣΤΟΥ ΜΕΓΚΛΑ

Η σερραϊκή επιχειρηματικότητα θρηνεί σήμερα ένα γνήσιο τέκνο της, αυτοδημιούργητο, παράδειγμα προς μίμηση ως προς την εντιμότητα, την ευθύτητα, την επιτυχία. Η σερραϊκή κοινωνία αποχαιρετά τον πλέον επιτυχημένο Πρόεδρο του Επιμελητηρίου εδώ και πολλές δεκαετίες, που συνέδεσε το όνομά του με το όραμα και τον σχεδιασμό για το μέλλον.

Εγώ προσωπικά θρηνώ την απώλεια ενός αδελφικού φίλου, που πορευτήκαμε μαζί στις εύκολες και στις δύσκολες στιγμές, αλλά που ποτέ δεν το βάλαμε κάτω. Στην Ελίζα και τον Βασίλη έχω να πω ότι η πορεία του Χρήστου μόνο υπερηφάνεια πρέπει να τους γεμίζει.

Ο Χρήστος Μέγκλας θα είναι για πάντα μέσα στις καρδιές μας και η μνήμη του θα είναι ζωντανή, όσο θα ζει το έργο του.

#pgnews

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ